Rozentāle: Latvijā cilvēki nevakcinētos pret jauno gripu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

[s:29753]. Latvijā joprojām nav pieejamas vakcīnas pret AH1N1. Veselības ministre Baiba Rozentāle sarunā portālam «Apollo» sacīja, ka Latvijā cilvēki nemaz nevakcinētos pret tā dēvēto cūku gripu arī tad, ja būtu tāda iespēja.

Aptaujā «Vai jūs atbalstāt valsts līdzekļu ieguldīšanu vakcīnu iegādē un vakcinācijā pret gripas AH1N1 paveidu?» Veselības ministrijas mājaslapā pirmdien plkst. 15.00 47% (891 balss) respondentu norāda, ka to neatbalsta. 19% aptaujāto (359 balsis) atzina, ka izvēlētos citus profilaktiskos līdzekļus, bet 33% (627 balsis) atbalsta valsts līdzekļu ieguldīšanu vakcīnu iegādē un vakcinācijā pret jauno gripu.

Veselības ministre tāpat norādīja, ka pašlaik saslimstība ar jauno gripu vairs nepalielinoties. Viņa gan neizslēdza slimības «otrā viļņa» iespēju nākamgad februārī vai martā.

Rozentāle uzsvēra, ka cilvēkiem nebūtu jābaidās saukt neatliekamo medicīnisko palīdzību, ja ir aizdomas par saslimšanu ar «cūku gripu». Latvijas reģionu medicīnas personālam, ja ir smagi saslimšanas gadījumi, uzdots sazināties ar speciālistiem no Latvijas Infektoloģijas centra, un Veselības inspekcijai uzdots izskatīt visus nāves gadījumus, lai gūtu konkrētu informāciju, cik cilvēku miruši jaunās gripas un tās izraisīto komplikāciju dēļ.

Veselības ministre arī atzīmēja, ka visiem slimniekiem, kuriem slimošana ar «cūku gripu» beigusies letāli, bijušas citas nopietnas veselības problēmas, kuru dēļ saasinājušās gripas komplikācijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu