Saeimas deputāti nākamgad algas un piemaksas nemazinās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimas deputāti nākamgad savu atalgojumu, piemaksu un kompensāciju apmēru nemazinās, tas paliks šā gada līmenī — to paredz visu Saeimas frakciju vadītāju iesniegtie grozījumi Saeimas Kārtības rullī, kuru šodien Saeimas Prezidijs iekļāva ceturtdienas, 10. decembra, plenārsēdes darba kārtībā.

Grozījumi paredz, ka atalgojums paliks šā gada līmenī, proti, deputāta amatalga pirms nodokļu nomaksas būs 986 lati. Deputātiem atalgojums no 1236 uz 986 latiem tika samazināts šā gada sākumā.

Saskaņā ar grozījumiem Kārtības rullī deputātiem, kuri nākamgad netiks ievēlēti Saeimā, tiks saglabātas tiesības saņemt vienreizēju pabalstu triju vidējo mēnešalgu apmērā. Lai arī vairāki politiķi bija pieļāvuši iespēju šā pabalsta apmēru samazināt un, līdzīgi kā citās valsts pārvaldes iestādēs, noteikt vienas mēnešalgas apmērā, šādas izmaiņas netiek piedāvātas.

Saeimas deputātiem kopējais algu un kompensāciju samazinājums šogad esot aptuveni par 35%.

Grozījumi Saeimas Kārtības rullī arī paredz, ka privātpersonām, kas turpmāk vēlēsies apmeklēt Saeimas ēku vai uzturēties tajā, būs jāievēro Saeimas ēkas apmeklēšanas noteikumi. Grozījumi paredz, ka Saeimas Prezidijs izstrādās noteikumus par apmeklēšanas un uzturēšanās kārtību Saeimas ēkās.

Nepieciešamība pēc minētajiem grozījumiem esot radusies pēc konflikta, kad Saeimas ēkā netika ielaists apmeklētājs šortos, kurš savu aizlieguma iemeslu prasīja pamatot ar attiecīgiem noteikumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu