Permas naktskluba ugunsgrēkam jau 117 upuru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Reuters»/«Scanpix»

Traģiskā Permas pilsētas naktskluba ugunsgrēka upuru skaits sasniedzis jau 117 cilvēku, paziņoja Ārkārtas situāciju ministrija.

Pirmdien Krievijā bija izsludināta sēru diena un visā valstī karogi bija nolaisti pusmastā. Lielākie televīzijas kanāli paziņoja, ka piemiņas dievkalpojumu laikā atturēsies no izklaides raidījumu un reklāmu demonstrēšanas.

Savukārt Permā, aptuveni 1200 kilometru uz austrumiem no Maskavas, pirmdien cilvēki pie naktskluba krāsmatām lika ziedus un aizdedza sveces.

Pirmdienas vakarā notikuma vietu apmeklēja arī premjerministrs Vladimirs Putins, kurš pie nodegušā kluba nolika sarkanu rožu vainagu un pavēstīja, ka turpmāk Krievijas koncertzālēs un atpūtas vietās tiks veiktas stingrākas pārbaudes.

Slimnīcās joprojām atrodas aptuveni 120 cietušie, no kuriem 28 atrodas ļoti smagā stāvoklī.

Kā LETA jau ziņoja, ugunsgrēku izraisīja klubā «Klibais zirgs» sarīkotā uguņošana. Pasākuma organizatori bija nolēmuši demonstrēt «auksto uguņošanu», kad vertikāli tiek palaists dzirksteļu stabs, kas skaitās viens no drošākajiem uguņošanas veidiem. Taču tas aizdedzināja koka un salmu dekoru pie griestiem. Griesti acumirklī aizdegušies, un, pēc kāda aculiecinieka teiktā, viss klubs uzliesmojis kā sērkociņš.

Aizdomās par līdzdalību noziegumā aizturēta kluba izpilddirektore Svetlana Jefremova un tā līdzdibinātājs Anatolijs Zaks, kurš ir viens no Permas bagātākajiem cilvēkiem, kā arī vēl trīs kluba darbinieki. Ja viņi tiks atzīti par vainīgiem ugunsdrošības noteikumu pārkāpšanā, viņiem draud līdz septiņiem gadiem ilgs cietumsods.

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs viņus nosodīja kā cilvēkus, kuriem «nav ne smadzeņu, ne sirdsapziņas».

Turpretī Krievijas prese pirmdien varasiestādēm pārmeta nespēju panākt noteikumu ievērošanu.

Laikraksta «Vedomosti» redaktora slejā, kam dots nosaukums «Ļaunāki nekā teroristi», traģēdijā vainota korupcija un nevērība.

«Protams, tagad būs pārbaudes un aizliegumi. Bet kāpēc tas nenotika ātrāk?» jautā izdevums «Komsomoļskaja pravda».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu