Aiztur trīs uzņēmēju slepkavas un Vaškeviča spridzinātājus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lauris Nagliņš/LETA

Valsts policijai izdevies atklāt triju uzņēmēju slepkavības un vienu slepkavības mēģinājumu, kas tika paveiktas 2007. un 2008. gadā, portālu «Apollo» informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja vecākā inspektore Linda Neimane-Zobena.

2008. gada janvārī Garkalnes novada Priedkalnē tika nošauts uzņēmējs Aigars Lūsis

Policija noskaidrojusi, ka arī bijušo Valsts ieņēmumu dienesta Muitas kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieku Vladimiru Vaškeviču nogalināt, uzspridzinot viņa automašīnu, gribējušas tās pašas trīs personas, kas nogalinājušas pārējos trīs uzņēmējus, žurnālistus trešdien informēja Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieks Jānis Lazdiņš.

Viņš pastāstīja, ka galvenie slepkavību motīvi bijuši mantkārība un atriebība. Tieši Vaškeviča gadījumā tā bijusi atriebība, lai gan nozieguma izpildītāji tikuši arī maldināti. Vairāk gan viņš nepaskaidroja, kādā ziņā maldināti.

Sadarbojoties ar reģionālajām un citām Valsts policijas struktūrvienībām, Ģenerālprokuratūru, kā arī ar Lietuvas tiesībsargājošām iestādēm, izmeklēšanas gaitā tika noskaidrots, ka ir pamats krimināllietu apvienošanai, kā arī iegūti attiecīgi pierādījumi divu Lietuvas pilsoņu un viena Latvijas pilsoņa saistībai ar augstāk minētajiem noziedzīgajiem nodarījumiem.

Lazdiņš stāstīja, ka visas trīs personas bijušas gan slepkavību organizētāji un izpildītāji. Turklāt sākotnēji šie cilvēki darbojušies uzņēmējdarbībā, taču vēlāk pārgājuši uz darbošanos kriminālajās aprindās.

Visi trīs nogalinātie uzņēmēji nav bijuši savstarpēji saistīti, taču katrs no viņiem bija saistīts ar aizdomās turamo personu biznesu. Starp aizturētajiem cilvēkiem ir arī agrāk tiesāti, turklāt par dažādu noziegumu izdarīšanu Lietuvā.

Sadarbojoties Latvijas un Lietuvas tiesībsargājošām iestādēm, aizdomās turamās personas aizturētas gan Latvijā, gan Lietuvā.

Šā gada novembra beigās Lietuva izdeva savus pilsoņus Latvijai.

Aizturētajiem piemērots drošības līdzeklis — apcietinājums. Apcietināts arī aizdomās turamais Latvijas pilsonis.

Šā gada 27. novembrī krimināllieta nosūtīta Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajai prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Policijai ir aizdomas, ka šī personu grupa ir saistīta ar vēl trīm slekpavībām. Pagaidām gan policija neatklāj, kas ir šīs nogalinātās personas.

Noziedzīgie nodarījumi kvalificēti pēc Krimināllikuma panta par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos, kas paredz sodu ar mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no 15 līdz 20 gadiem un panta par šaujamieroču, munīcijas, sprāgstvielu un spridzināšanas ietaišu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu, kas paredz sodu ar brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu