«Ātrajiem» uzdod rūpīgi sekot protestētāju veselības stāvoklim

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/«Apollo»

Pie Ministru kabineta piketējošo veselības stāvokli ik pēc sešām stundām pārbaudīs Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbinieki, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijā (VM).

Kā norāda VM pārstāvis Oskars Šneiders, veselības ministre Baiba Rozentāle (TP) NMPD vadītājam Semjonam Štriham uzvedusi nodrošināt regulāras streikotāju veselības pārbaudes.

Ministrei esot saprotams cilvēku izmisums un vēlme paust savu viedokli arī piketa un badastreika formā, tādēļ valsts NMPD regulāri jāierodas un jānovērtē šo cilvēku veselības stāvoklis, lai nepieciešamības gadījumā laikus sniegtu medicīnisko palīdzību. Ja pasliktināsies šo cilvēku veselības stāvoklis, viņiem būs daudz grūtāk atrisināt samilzušās problēmas, skaidro Rozentāle.

NMPD pārstāve Ilze Bukša aģentūrai LETA pastāstīja, ka šo cilvēku veselības stāvoklis jāvērtē un jāuzrauga, jo, pirmkārt, laiks nav silts, otrkārt, šie cilvēki ir pieņēmuši lēmumu neēst, kas kopumā var atstāt negatīvu iespaidu uz cilvēka veselību.

Arī līdz šim NMPD brigādes apraudzījušas piketētājus, un veselības problēmas šiem cilvēkiem nav konstatētas.

Jau ziņots, ka vakar premjers Valdis Dombrovskis (JL) sniedzis plašas un izvērstas atbildes badastreika pieteicējam Gintam Gaiķenam, vienlaikus aicinot viņu pārtraukt badastreiku, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejā.

Atbildē uz piecām lapām plaši izklāstītas līdzšinējās valdības darbības nodarbinātības veicināšanas jomā, kā arī pieejamie atbalsta mehānismi.

Kā ziņots, protesta akcija pie valdības ēkas turpina vērsties plašumā un vakar iepretim Ministru kabineta ēkai bija uzslietas jau deviņas protestētāju teltis, novēroja aģentūra LETA.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu