Ščerbatihs sašutis par sacelto ažiotāžu, bet algu varētu atmaksāt

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe/LETA

Reaģējot uz saņemtajiem pārmetumiem par ilgstošo prombūtni Saeimā sporta aktivitāšu dēļ deputāts Viktors Ščerbatihs (ZZS) apsver iespēju arī atlīdzināt viņam izmaksāto algu par šo laiku.

Parlamentārietis aģentūrai BNS atzina, ka uzskata par nepieciešamu kaut ko darīt šajā sakarā, tomēr vienlaikus arī neslēpa savu sašutumu par sacelto ažiotāžu ap viņu.

«Jā, es par to esmu domājis. Protams, vēl domāšu, kā to risināt — ko un kā darīt,» sacīja svarcēlājs, kurš likumdošanas darbā rudenī klātienē iesaistījās reti, jo atradās dažādās sacensībās un treniņnometnēs Latvijā un ārzemēs.

Deputāts gan apskaities par saasināto uzmanību, kas veltīta viņa kavējumiem divu mēnešu garumā, kad parlamentā pieredzēti arī ilgāki tās darba kavējumi.

«Atcerieties, Saeimā bija deputāts, kurš sēdēja pusgadu — kāpēc par to neviens neko neteica?» vaicāja Ščerbatihs, paužot neizpratni, kādēļ tad informācijas bijis tik maz, bet viņu patlaban «padara par slikto».

Svarcēlājs pukojās, ka tad, kad par reāliem pārkāpumiem deputāts ir apcietināts, bet joprojām saņēmis no Saeimas budžeta atalgojumu, «neviens neko nesaka».

«Tomēr esmu sportists un slavinu Latvijas vārdu pasaulē, bet tagad mani žņaudz un saka, ka esmu slikts,» pārdomās dalījās tautas kalps. Ščerbatihs arī uzsvēra, ka, viņaprāt, neviens nav skaidri pateicis, «ko nozīmē deputāts un kāda praktiski ir viņa funkcija».

«Vai tas nozīmē sēdēt uz krēsla, spaidīt podziņas un smaidīt? Ja man kāds skaidri pateiks, kādā formātā tam jābūt, varam runāt par to, cik esmu vainīgs,» piebilda Zaļo un zemnieku savienības pārstāvis. Deputāts norādīja, ka viņš nepārtraukti seko līdzi likumdošanas darbam un tiekas arī ar iedzīvotājiem, lai skaidrotu parlamentā notiekošo. Viņam Saeimā ir divi palīgi — viens uzraugot likumprojektu virzību un par to informē deputātu arī elektroniski, kad viņa nav Latvijā, bet otra palīga uzdevums ir komunikācijas nodrošināšana ar plašsaziņas pārstāvjiem jeb korespondentiem.

Jau vēstīts, ka rudens sesijas sākumā — augusta nogalē — Ščerbatiha partijas biedre un izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe vērsās Saeimas Prezidijā ar lūgumu attaisnot deputāta kavējumus šajā gadā.

Treniņu un sacensību dēļ tautas kalps rudens darba sesijā jau kavējis teju pusi parlamenta plenārsēžu.

Sportista darba grafikā septembrī bija dalība treniņnometnēs Izraēlā un Lietuvā, savukārt oktobrī viņš divas reizes devās uz Poliju. Novembrī Ščerbatihs bija Lietuvā, kā arī nometnē Ventspilī, bet pašā novembra nogalē viņš Korejā piedalījās pasaules čempionātā.

Sacensības vēl paredzētas decembra sākumā un vidū Polijā un Vācijā.

Saeimas Prezidijs ministres iesniegumu pieņēma zināšanai un nodeva Saeimas kancelejai datumu saskaņošanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu