Ēlerte: un pienāks brīdis, kad gulētājiem būs jāpamostas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Bijušās laikraksta «Diena» galvenās redaktores Sarmītes Ēlertes vārds tiek piesaukts gan saistībā ar partiju konsolidāciju, gan jaunas partijas veidošanu, gan saistībā ar sabiedrisko kustību.

Pati Sarmīte Ēlerte portālam «Apollo» norāda, ka mērķis ir darīt visu, kas ir viņas spēkos, lai atjaunotu pārstāvniecības saiti.

Runājot par tautas kustības organizēšanu, Ēlerte to aicina nesaukt par Atmodu, bet gan par pamošanos, atjēgšanos vai pavasari. Būtiski ir tas, ka cilvēki ļoti nopietni izturas pret savu pienākumu balsot vēlēšanās.

«Un pienāks brīdis, kad tiem, kuri vēl guļ, būs jāpamostas,» saka Ēlerte.

Viņa uzskata, ka Latvija ir pasaules ekonomiskajā krīzē vissmagāk cietusī Eiropas valsts. Tas nav tāpēc, ka mēs būtu dumjāki vai slinkāki nekā citi, bet tāpēc, ka Latvijā ir iedibināta sistēma, kas piesavinās to varu, kura drīkst piederēt tikai vēlētājiem. Tā ir korumpēta un ietekmē valsts politiku savās interesēs, tā neredz atšķirību starp savu un valsts kabatu, tā ir sistēma, kurā uzvar nevis izcilība, bet savējie, tā izstumj kompetenci un ekspertīzi.

«Atmoda bija ne tikai cīņa pret, tās mērķis bija Latvija — nacionāla, demokrātiska, eiropeiska valsts. Tie nav mērķi, kas sasniedzami ar vienreizēju rīcību. Un nākamās vēlēšanas būs šajā ziņā izšķirošas,» prognozē Ēlerte.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu