Obama: citi Nobela Miera prēmiju vairāk pelnījuši

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

ASV prezidents Baraks Obama ceturtdien, Nobela Miera prēmijas oficiālās pasniegšanas ceremonijas dienā, atzina, ka ir cilvēki, kas būtu vairāk pelnījuši saņemt prestižo apbalvojumu.

«Es nešaubos, ka ir citi cilvēki, kas to būtu vairāk pelnījuši,» viņš pavēstīja, piedaloties preses konferencē kopā ar Norvēģijas premjerministru Jensu Stoltenbergu.

Obama tāpat atklāja, ka bijis pārsteigts, kad oktobrī Nobela komiteja viņu nosauca par šā gada laureātu.

Taču ASV līderis solīja turpmāk strādāt, lai pasaulē nodrošinātu ilgstošu mieru un stabilitāti, cīnītos pret klimata izmaiņām, samazinātu kodolieroču skaitu un uzlabotu Afganistānas drošības situāciju.

«Mans mērķis nav uzvarēt popularitātes konkursā vai saņemt kādu balvu, pat tik prestižu kā Nobela Miera prēmiju. Mans mērķis ir veicināt Amerikas intereses,» viņš sacīja. «Ja man šajā darbā veiksies, tad, cerams, kritika rimsies, bet tā jau vairs nav mana darīšana. [Turpretī,] ja man neveiksies, tad pat visa pasaules slava un balvas to nevarēs noslēpt.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu