Premjers: no sēdēšanas teltī papildu nauda neradīsies

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Gan Valsts prezidents Valdis Zatlers, gan premjers Valdis Dombrovskis apsver iespēju viesoties telšu pilsētiņā.

Premjers pēc tikšanās ar prezidentu žurnālistiem atzina, ka neizslēdz telšu pilsētiņas apmeklējumu, taču vienlaikus norādīja, ka «no sēdēšanas teltī budžetā papildu nauda neradīsies».

Viņš arī atgādināja, ka ir sniedzis rakstveida atbildes uz visām protestētāju vēstulēm un vairākkārt aicinājis akciju pārtraukt.

Savukārt Zatlers teica, ka ir apsvēris iespējas doties uz tā dēvēto Brīvības ielas komūnu, taču līdz šim nav bijis laika, jo viņš bija ārvalstu vizītēs. «Iespējas man vēl būs,» viņš piebilda. Zatlers arī uzsvēra, ka efektīvākais veids, kā valdībai komunicēt ar cilvēkiem, ir tiešs kontakts, tāpēc arī viņš iepriekš aicināja premjeru aprunāties ar akcijas dalībniekiem.

Akciju 30.novembrī sāka darbu zaudējušais metinātājs Gints Gaiķēns, kurš iepretim valdības mājai atrodas jau divpadsmito dienu un līdz pat ceturtdienai arī badojās. Nu jau Gaiķēns atsācis lietot pārtiku nelielos daudzumos, jo aukstums un badošanās var būtiski traucēt veselībai.

Gandrīz katru dienu Gaiķēnam piepulcējas vēl vairāki protestētāji - gan studenti, gan pensionārs, uzņēmējs un bezpajumtnieks. Kopumā pie valdības ēkas ir uzslietas deviņas teltis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu