Ko bērnībā lasījušas slavenības?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.youtube.com

Kā jau «Apollo» vēstīja, nesen tika atklāta pirmā specializētā grāmatnīca bērniem — «Grāmatu karuselis». Šo veikaliņu veidojusi grupas «Prāta vētra» taustiņnieka Māra Mihelsona dzīvesbiedre Santa Bindemane un grupas menedžeres Aijas Auškāpas māsa Elīna Pūrlāce.

Saistībā ar šo notikumu žurnāls «Privātā Dzīve» nolēma uzzināt, kādas grāmatas bērnībā lasījuši Latvijā populāri cilvēki.

Artūrs Skrastiņš esot iemācījies lasīt četru gadu vecumā un lasījis ļoti daudz. Artūram ļoti patikušas pasaules tautu pasakas. Aktieris kā īpaši mīļu nosauc pasaku par Hodžu Nasredinu. Par savu pirmo grāmatu viņš esot nosaucis Zentas Ērgles «Ieviņu Āfrikā».

Savukārt dziedātājai Ievai Akuraterei vismīļākā esot Alana Aleksandra Milna «Vinnijs Pūks un viņa draugi». Arī Ieva agri iemācījusies lasīt un lasījusi daudz grāmatu. Žurnālam dziedātāja kā mīļas grāmatas nosaukusi arī Astridas Lindgrēnas «Brālītis un Karlsons, kas dzīvo uz jumta» un Tūves Jansones «Neredzamais bērns».

Katrīna Valtere esot iemācījusies lasīt jau bērnudārzā, un grāmatas viņu saistot joprojām. Nekādas nopietnās grāmatas jau bērnībā neesot lasītas, atzīst Katrīna. Vairāk tādas, kur mazāk teksta un daudz attēlu. Tomēr kā mīļāko grāmatu viņa nosaukusi «Pifa piedzīvojumus». Šī grāmata izlasīta vairākas reizes, iespējams, tas tāpēc, ka spilgti palikusi atmiņā pirmā došanās uz teātri, kur Katrīna skatījusies tieši «Pifu».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu