«Telšu pilsētiņas» iemītniekam dzīvokļa vietā piedāvā vietu patversmē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas pašvaldība «telšu pilsētiņas» iemītniekam Jānim Briedim, kurš esot palicis bez dzīvokļa, piedāvājusi vietu patversmē.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sandra Grīnberga, dzīvokli pašvaldība Briedim neesot tiesīga piešķirt, jo viņš savu dzīvesvietu deklarējis Ādažu novadā.

LETA jau ziņoja, ka viens no tā dēvētajā telšu pilsētiņā pie Ministru kabineta dzīvojošajiem protestētājiem vērsies pie premjera Valda Dombrovska (JL) ar lūgumu piešķirt viņam dzīvesvietu ziemas periodam.

Iesniegums nosūtīts Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam (SC), jo šī problēma esot Rīgas pašvaldības kompetencē. Dombrovskis lūdzis Ušakovu izvērtēt esošo situāciju un rast tai risinājumu.

«Mēs esam gatavi palīdzēt arī Jānim Briedim, kurš ir viens no tiem, kura problēmas ir izraisījusi likumdevēju un valdības bezatbildīgā rīcība. Lai arī Rīgā dzīvokļu gaidītāju rinda samazinās, tajā joprojām reģistrētas vairāk nekā 9000 ģimenes. Saskaņā ar Rīgas domes Labklājības departamenta datiem Brieža deklarētā dzīvesvieta ir Ādažu novadā, un Rīgas domei nav likumīgas iespējas piešķirt Briedim mājokli, tāpēc varam ieteikt Ministru prezidentam ar šo jautājumu vērsties Ādažu novada domē,» sacījis mērs.

Šobrīd Rīgas pašvaldība var piedāvāt pagaidu risinājumu, nodrošinot Briedi ar pajumti patversmē.

Rīgas pašvaldības sociālie darbinieki ir atkārtoti apmeklējuši telšu pilsētiņas iemītniekus, informējot par iespējām saņemt pašvaldības sociālo palīdzību. Šodien pie Brieža vēlreiz dosies sociālā centra darbinieces, lai palīdzētu tikt skaidrībā ar situāciju un izpētītu iespējas, kā viņam palīdzēt.

«Rīgas domei rūp, lai ikvienam rīdziniekam šajos grūtajos laikos būtu jumts virs galvas un iztika. Tāpēc Rīgas dome ir uzņēmusies tās sociālās funkcijas, no kurām valsts ir atteikusies,» izteicies Ušakovs.

1971.gadā dzimušā Jāņa Brieža iesniegumā Dombrovskim norādīts, ka viņam nepieciešama dzīvesvieta ziemas periodam, jo līdzšinējā dzīvesvieta zaudēta šā gada 1.jūlija algas samazinājuma dēļ.

Viņa darba alga, strādājot VA «Latvijas Sporta muzejs», tikusi samazināta no 290 uz 100 latiem. Briedis ir students, un viņš nav spējis vairāk maksāt par dzīvokli, kuru zaudējis oktobra beigās, tāpēc dzīvojis pagrabā kādā Brīvības ielas namā.

Pēdējās 11 dienas Briedis dzīvojot pie Ministru kabineta ēkas.

Telšu pilsētiņas iemītnieki pie Ministru kabineta ēkas aizvadīto nakti pārlaiduši mierīgi, un sals viņiem nav sagādājis īpašas raizes.

Kā novēroja aģentūra LETA, protestētāji jaunatnākušo dienu sagaidīja, sasēdušies ap metāla paliktnī sakurtu ugunskuru un omulīgi malkodami siltu tēju.

Kā ziņots, iepretim valdības ēkai uzceltas vairāk nekā desmit teltis. Tur mitinās cilvēki, kuri protestē pret valstī notiekošo.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu