TP aizdomas, ka JL «tirgojas» par Jakāna atlaišanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Partija «Jaunais laiks» (JL) noskaņota jautājumam par līdzšinējā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) šefa Dzintara Jakāna atlaišanu no amata pielikt punktu otrdien, lai arī lielākais koalīcijas partneris Tautas partija (TP) pret to principiāli iebilst, raksta «Neatkarīgā».

Jakāna aizvietotājai Nellijai Jezdakovai otrdien beidzas uz laiku dotās pilnvaras vadīt dienestu, tādēļ valdībai būs jālemj par situācijas tālāku risinājumu.

TP valdot uzskats, ka Jezdakova nav politiski neitrāla, jo pilnībā atrodoties finanšu ministra Einara Repšes (JL) ietekmē. TP valdes loceklis Vents Armands Krauklis laikrakstam sacījis, ka, jautājumam nonākot valdībā, TP ministri balsos pret Jakāna atcelšanu un Jezdakovas iecelšanu viņa vietā.

TP arī izvirza aizdomas, ka JL politikas kuluāros «tirgojas», Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) piedāvājot vienošanās par amatiem un citus, lai panāktu «zaļo un zemnieku» ministru atbalstu Jakāna nomaiņai.

JL līdere Solvita Āboltiņa šādu tirgošanos gan noliedza. Viņa arī neslēpa, ka premjera partijā ir sajūta: pienācis brīdis, kad «TP ultimātiem vairs nevar padoties un TP pašiem jāsaprot, ko viņi grib, jo šī valdība paliks strādāt līdz vēlēšanām arī bez viņiem».

Līdz ar VID vadības nomaiņu varētu «iestāties TP zaudējumu kritiskā masa, kad partijai atrašanās šajā valdībā kļūtu bezjēdzīga», pieļauj ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis. Un, tā kā ZZS nevēloties, lai Dombrovska valdība krīt, šis apsvērums par koalīcijas stabilitāti varētu ietekmēt «zaļo un zemnieku» ministru balsojumu valdībā par VID vadību. Lēmumu partija pieņemšot pēdējā brīdī, pašiem ZZS esot neitrāla attieksme pret Jakānu un Jezdakovu.

Vienlaikus nav ticības, ka TP pašlaik būtu gatava pamest valdību, norāda laikraksts.

Brigmanis uzsver, ka ZZS neiesaistīsies nekādās sarunās par jaunas valdības izveidošanu. Pat, ja TP izšķirsies pamest šo valdību, tā palikšot strādāt kā mazākuma valdība ar 43 balsīm un centīsies balsojumos vairākumu nodrošināt ar dzelžainu disciplīnu un piecu pie frakcijām nepiederošo deputātu balsīm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu