Slimnīcā nogādāts vēl viens «telšu pilsētiņas» iemītnieks

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Brīvības ielas «telšu pilsētiņas» dibinātājs Gints Gaiķēns piektdien joprojām atrodas slimnīcā, un uz Latvijas Infektoloģijas centru (LIC) nogādāts vēl viens «pilsētiņas» iemītnieks — Edvīns Kalniņš.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Rīgas reģiona centra vadītāja vietniece operatīvajos jautājumos Sarmīte Villere aģentūrai BNS pastāstīja, ka Gaiķēns, kuram mediķi konstatējuši plaušu karsoni, joprojām atrodas LIC, taču ceturtdienas vēlā vakarā uz LIC aizvests arī Kalniņš, kuram bijusi augsta temperatūra un vīrusa infekcija.

LIC aģentūrai BNS atteicās izpaust slimnieku veselības stāvokli.

Par «telšu pilsētiņas» līderi nu kļuvis Genādijs, kurš ir mediķu «ikdienas varonis», jo viņam ir pazemināta temperatūra. Genādijs aģentūrai BNS sacīja, ka, ņemot vērā zemo temperatūru, viņš mēdz pasildīties pie ugunskura vai netālu esošajā «Reval Hotel Latvija», taču nakti viņš pārlaiž teltī.

Pašlaik «telšu pilsētiņā» atrodas vien trīs protestētāji — Genādijs, Juris un Ivars. Lai gan slimnīcā ārstējas «pilsētiņas» dibinātājs un akcijas aizsācējs, protestētāji prom negrasoties iet, apliecināja Genādijs.

Arī gaisa temperatūra neliks protestētājiem pamest valdības mājas pakāji, norādīja Ivars.

Pie protestētājiem regulāri ierodas mediķi, lai pārbaudītu viņu veselības stāvokli, kā arī policisti, lai noskaidrotu, cik cilvēku atrodas «telšu pilsētiņā», cik nakšņo un vai kāds nav nosalis.

Jau vēstīts, ka Gaiķēnu slimnīcā nogādāja ceturtdien dienas vidū.

Darbu zaudējušais metinātājs Gints Gaiķēns akciju sāka 30. novembrī.

Gandrīz katru dienu protestētājiem piepulcējas vēl vairāki cilvēki — studenti, pensionārs, uzņēmējs un bezpajumtnieks. Kopumā pie valdības ēkas piektdienas rītā uzslietas desmit teltis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu