135 latus lielu mēneša reprezentācijas naudu tērē pildspalvām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

«Saeimas deputāti kārtējo reizi apliecinājuši, ka ir tautas kungi, nevis tautas kalpi,» secina žurnālisti Latvijas Radio raidījumā «Krustpunktā». Deputātiem tika vaicāts: kā tiek tērēti 135 latu ikmēneša reprezentācijas izdevumi?

Saeimas deputāts Vilnis Edvīns Bresis (ZZS) uz jautājumu par reprezentācijas izdevumu tērēšanu sacīja, ka 135 lati Latviju neizglābs, tāpēc nevajagot piekasīties sīkumiem. Savukārt Vladimirs Buzajevs (PCTVL), iespējams, nesaprata uzdoto jautājumu, tāpēc atbildi, kur tiek tērēta nauda, nesniedza. Arī Visvaldis Lācis (ZZS) neatklāja, kā tiek tērēta nauda, taču norādīja, ka viņa alga ir mazāka, nekā naglu dzinējam viņa pagastā.

Dzintars Ābiķis, kurš novembrī kopā saņēmis virs 1800 latiem, par reprezentācijas izdevumiem, kuriem Saeimas Kārtības rullī nav noteikts veids, kā tos tērēt, sacīja: «Tērēju tā, kā tie ir paredzēti.» Savukārt svarcēlājs un deputāts Viktors Ščerbatihs paskaidroja, ka reprezentācijas izdevumu naudu tērē pildspalvām un papīriem, jo neko no Saeimas neņemot.

«Es savus reprezentācijas izdevumus jau sen esmu samazinājis. (..) Es ne tos nodzeru, ne notrallinu,» sacīja Augusts Brigmanis (ZZS), kurš paskaidroja, ka reprezentācijas līdzekļus ziedo tiem, kuriem tas nepieciešams. Arī Silva Bendrāte (JL) sacīja, ka ar Ingrīdu Circeni bija ciemos pie pensionāriem un iemītniekiem pansionātos, kuriem aizveda kliņģerus un kafiju.

Vents Armands Krauklis sprieda: «Aktīvam deputātam, kurš daudz tiekas ar vēlētājiem, dodas uz skolām, nekad ar tukšām rokām neierodas. Tās ir grāmatas, sporta inventārs. Man nauda aiziet šādiem mērķiem, un parasti šī nauda nav pietiekama. Parasti man jāmaksā no savas algas šādiem mērķiem.»

Savukārt Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS) jautājumu par reprezentācijas izdevumiem uzskatīja par nekorektu.

Ščerbatihs reprezentācijas naudu netērējot konfektēm

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu