Pīks «telšu pilsētiņu» uzskata par diskutablu protesta veidu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/«Apollo»

Politiķis un bijušais eiroparlamentārietis Rihards Pīks (TP) šaubās, vai visi, kas dzīvo teltīs iepretim Ministru kabinetam, ir protestētāji.

«Es arī vienu dienu nogāju turp. Jā, tur ir daži patiesi protestētāji, bet tur vienkārši ir arī tādi apšaubāmas stājas cilvēki, kas to skaitu it kā vairo un rada iespaidu, ka protestētāju ir daudz,» intervijā portālam «Apollo» sacīja Pīks.

Viņaprāt, «telšu pilsētiņas» veidošana ir ne visai veiksmīga protesta forma. Politiķis neprognozē, ar ko šis protests varētu beigties — vai valdība piekāpsies teltīs dzīvojošajiem, vai otrādi. Tomēr politiķim nešķiet, ka valdība varētu piekāpties. «Tad jājautā: piekāpties kādā pozīcijā? Protests ir vispārināts pret grūto situāciju kā tādu.»

Savukārt, komentējot advokāta Andra Grūtupa prognozes par iespējamu revolucionāru situāciju valstī, Pīks uzskata, ka līdz šādai situācijai nenonāks. Viņš prognozē, ka kritisks periods varētu būt nākamā gada pirmais ceturksnis, kad būs redzams, vai pildās valdības paaugstinātie nodokļi. «Domāju, šie lēmumi dos pretēju efektu. Tas redzams jau šogad — nodokļu paaugstināšana apgrūtina uzņēmējdarbību, vecina pelēko ekonomiku un samazina valsts ieņēmumus, līdz ar to radot papildu grūtības valdībai un sociālo spriedzi sabiedrībā,» uzskata politiķis.

Tomēr Pīks saprot, ka šajā situācijā iedzīvotājus var viegli izprovocēt, jo cilvēkam bez darba ne tikai trūkst iztikas līdzekļu, bet ir arī psiholoģiski depresīvs diskomforts.

Runājot par masu mītiņiem, politiķis uzsver, ka vajadzīgs kaut kas konkrēts, kam pievērst uzmanību. Piemēram, kā Rietumeiropā, ja ir protests, tad ir konkrēta lieta, pret ko protestē, un ir prasība, par ko, nevis tikai tā abstrakti: sanāksim kopā un protestēsim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu