Viena jaunās gripas slimnieka ārstēšana LIC izmaksā ap 300 latus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Viena jaunās gripas AH1N1 vīrusa slimnieka ārstēšana Latvijas Infektoloģijas centrā (LIC) vidēji izmaksā 300 latus, aģentūru LETA informēja LIC pārstāve Liene Johansone.

Kā paskaidroja Johansone, šī summa tiek tērēta, ja pacientam ir vidēji smaga slimības norise. Pacientu, kuriem gripa norit ļoti smagi un ir nepieciešama mākslīgā plaušu ventilācija, ārstēšana izmaksājot pat vairāk nekā 1500 latus.

LIC pārstāve arī pastāstīja, ka pacienti ar vidēji smagu slimības norisi stacionārā pavada četras līdz piecas dienas.

Slimnieku ārstēšanai LIC tiek izmantots medikaments «Oseltamivirs» un «Relenza», un līdz šim rezistence pret šiem medikamentiem neesot konstatēta. Viena pacienta ārstēšanai nepieciešams viens medikamenta iepakojums.

Kā ziņots, LIC par 14 270 latiem iegādāsies papildu ap 1000 «Oseltamivira» iepakojumus jaunās gripas vīrusa slimnieku ārstēšanai.

Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja paziņojums, konkursā uz medikamenta iegādi bija pieteicies viens pretendents, kurš ir arī konkursa uzvarētājs - SIA «Roche Latvija».

Minētais preparāts tiks iegādāts gan pacientu ārstēšanai, gan personāla, kas aprūpē slimniekus, aizsardzībai.

Medikamenti tiks iegādāti pakāpeniski, tas ir, atkarībā no hospitalizēto pacientu skaita.

LETA jau ziņoja, ka saslimstība ar jaunās gripas vīrusu valstī šobrīd mazinās un pēdējie dati liecina, ka divas reizes samazinājies pacientu skaits, kuri vērsās pie ārsta ar gripu vai gripai līdzīgiem simptomiem. Tie bija vidēji 207,4 cilvēki uz 100 000 iedzīvotāju.

Arī LIC apstiprināto saslimšanas gadījumu skaits samazinās. Tā, salīdzinot ar novembra otro nedēļu, kad LIC tika apstiprināti 297 saslimšanas gadījumi, saslimstība mazinājusies gandrīz trīs reizes.

Ņemot vērā monitoringa datus, gripas epidēmiskā izplatība arī tuvākajās nedēļās varētu samazināties, prognozē LIC.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu