Premjers lūdz pašvaldību palīdzēt «telšu pilsētiņas» iemītniekiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) pirmdien nosūtījis vēstuli Rīgas pilsētas izpilddirektoram Jurim Radzēvičam (LPP/LC) ar lūgumu sociālajiem dienestiem iesaistīties un sniegt nepieciešamo palīdzību, lai cilvēkiem vairs nebūtu milzīgajā salā jāprotestē teltīs iepretim Ministru kabinetam.

Ministru prezidents to bija solījis pagājušās piektdienas vakarā, tiekoties ar vienu no «telšu pilsētiņas» pārstāvjiem, portālam «Apollo» paziņoja Ministru kabinetā.

Dombrovskis vēstulē norāda, ka kopš 30. novembra iepretī valdības ēkai notiek protesta akcija, kuras ietvaros atsevišķi sabiedrības pārstāvji uzturas pašu izveidotā «telšu pilsētiņā».

Protestētāji ir izteikuši dažādas prasības saistībā ar ekonomisko situāciju Latvijā un izdzīvošanas iespējām pašreizējos apstākļos, kuras nav iespējams nekavējoši izpildīt.

«Lai risinātu radušos situāciju, lūdzu Jūs sadarboties un noskaidrot situāciju, kādā atrodas pie Ministru kabineta ēkas protestējošie sabiedrības pārstāvji (vai viņu dzīvesvieta ir deklarēta Rīgas pilsētā, vai viņi atrodas pašvaldības uzskaitē sociālās palīdzības saņemšanai u. c.), kā arī lūdzu izvērtēt iespēju sniegt viņiem sociālās palīdzības pakalpojumus pabalstu, patversmju vai jebkādā citā pilsētai pieejamā formā, lai maksimāli nodrošinātu atbalstu personām, kuras atrodas «telšu pilsētiņā»,» vēstulē norāda premjers.

Vienlaikus valdības vadītājs aicina Rīgas pilsētas izpilddirektoru informēt par minētajām personām piedāvāto palīdzību, tās veidu, apmēru, kā arī to, vai protestētāji vēlas līdzdarboties palīdzības saņemšanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu