Virs «telšu pilsētiņas» pavarda uzslieta zaļa nojume

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Iepretim valdības ēkai uzslietās «telšu pilsētiņas» iemītnieki tikuši pie zaļas, pārvietojamas nojumes, novēroja aģentūra LETA.

Vismaz četrus kvadrātmetrus lielā nojume ir uzstādīta vietā, kur protestētāji mēdz ieturēt maltītes, sasēduši ap metāla paliktnī sakurto ugunskuru. Nojumi akcijas dalībniekiem uzdāvinājis kāds iedzīvotājs, lai telšu pilsētiņas iemītnieki nemirktu lietū un slapjajā sniegā.

Kā aģentūrai LETA šodien pastāstīja paši protestētāji, viņi jūtas labi, taču līdz ar atkusni teltīs parādījies mitrums. Akcijas dalībnieki gaida uzspīdam sauli, lai varētu izkārt žāvēties teltis un matračus, pretējā gadījumā viņus varot piemeklēt veselības problēmas.

Vakar kāds iereibis vīrietis esot atnācis uz «telšu pilsētiņu» un vēlējies pievienoties akcijai, taču viņam līdzi bijusi tikai viena plāna sedziņa, tāpēc «vietējie» protestētāji, rūpēdamies par iereibušo jaunatnācēju, izsaukuši policijas darbiniekus, kuri acīmredzot atturējuši vīrieti no pārcelšanās uz dzīvi teltī.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) preses pārstāve Ilona Noriete, pēdējās diennakts laikā neviens «telšu pilsētiņas» iemītnieks nav aizvests uz slimnīcu. Mediķi gan atzīst, ka ar protestētājiem ir grūti komunicēt. Vienīgais komunikators esot Genādijs, kurš reizēm atļauj pārbaudīt savu veselības stāvokli, bet bieži arī viņš no izmeklēšanas atsakoties.

Kā ziņots, protesta akciju iepretim Ministru kabineta ēkai 30.novembrī sāka Gints Gaiķēns. Viņš pauda neapmierinātību ar valstī notiekošo un prasīja valdību steidzami risināt bezdarba problēmas. Vēlāk Gaiķēnam pakāpeniski pievienojās citi protestētāji, uz trotuāra Brīvības bulvārī izveidojot telšu pilsētiņu.

Iedzīvotāji un dažādi komersanti akcijas dalībniekiem regulāri piegādā pārtiku, malku un citas noderīgas lietas. Ik rītu un vakaru «telšu pilsētiņas» iemītnieki sildās pie metāla paliktnī sakurta ugunskura, uz kura viņi mēdz gatavot arī maltītes. Protestētājus regulāri aprauga neatliekamās palīdzības mediķi.

Pagājušajā nedēļā «telšu pilsētiņas» dibinātājs Gaiķēns ar plaušu karsoni tika ievietots slimnīcā. Īsi pēc tam medicīnas iestādē tika nogādāts arī kāds cits gados jauns protestētājs no Limbažu puses, kuram ārsti konstatēja paaugstinātu temperatūru un vīrusa saslimšanu. Slimnīcā ar apsaldējumiem tika nogādāts arī trešais «telšu pilsētiņas» iemītnieks Laimonis.

Akcijas dalībnieki teltīs pārlaiduši vairākas naktis, kad gaisa temperatūra noslīdēja gandrīz līdz mīnus 20 grādiem.

Lai informētu sabiedrību par «telšu pilsētiņas» iemītnieku oficiālo saraksti ar valdību, kā arī lai nodotu atklātībai visas prasības, ko sarakstes formātā izteikuši šīs akcijas dalībnieki, Ministru kabineta interneta mājaslapas sadaļā «Aktuāli» ir izveidota speciāla apakšsadaļa. Tajā publicētas visas no protestētājiem saņemtās un viņiem atbildētās vēstules, aģentūru LETA informēja Ministru prezidenta Valda Dombrovska (JL) preses sekretāre Līga Krapāne.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu