Pīks: katram jāmeklē vaina sevī

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/«Apollo»

Galvenais, lai cilvēkos atgrieztos pašapziņa un līdz ar to arī spēja kaut ko izdarīt. Tā uzskata bijušais Eiropas Parlamenta deputāts, politiķis Rihards Pīks (TP).

«Tā pašapziņa nolīdzināta līdz ar zemi, tad ir grūti kaut ko izdarīt. Tā nerodas no gaisa kā brīnums, bet gan pārdomu un koncentrēšanās rezultātā. Ir drusku vajadzīgs tāds pārdomu brīdis,» intervijā portālam «Apollo» sacīja politiķis.

Viņš uzskata, ka katram cilvēkam vispirms ir būtiski pameklēt kļūdu un vainu sevī un tad paskatīties, ko pozitīvu varētu izdarīt.

«Man ļoti patika sprediķis, kuru Juris Rubenis 18. novembrī runāja. Viņš minēja, ka cilvēkam katru dienu vajadzētu paklusēt un salikt lietas pa plauktiņiem. Viņš minēja, ka cilvēkam katru dienu vajadzētu veltīt laiku klusēšanai. Tas ir ļoti vērtīgs padoms. Mēs ļoti daudz runājam nevajadzīgi. Bieži patiesas domas un jūtas slēpjot aiz ironiskiem vārdiem. Tāda it kā ir «laikmeta prasība», kuru mēs paši neesam izdomājuši. Mums viņa ir uzspiesta. Tas ir ļoti vērtīgs padoms. Cilvēkam vajadzētu drusku apstāties un koncentrēties uz sevi,» — tā Pīks.

Portāls «Apollo» lūdza politiķi komentēt parādu atgūšanas uzņēmuma «Lindorff» veiktās iedzīvotāju aptaujas rezultātus, kur 10% aptaujāto Ziemassvētku vecītim lūgtu visu pēdējo 20 gadu laikā bijušo politiķu pazušanu no zemes virsas.

Pīks sacīja: «Manuprāt, kopumā politikas kvalitāte pēdējos desmit gados ir pazeminājusies (it sevišķi pēc 2002. gada Saeimas vēlēšanām). Cilvēki negrib nākt politikā, jo tas ir darbs uz atklātas publiskas skatuves. Katrs vārds un žests var tikt aplūkots, apspriests, kas visnotaļ ir normāla politiska procesa prakse. Diemžēl mūsu publiskajā telpā dominē nevis diskusija, bet pārsvarā ironizēšana jeb vienkārši apsaukāšanās, tādēļ daudzi cilvēki, nokļuvuši politiskajā procesā, vienkārši noiet malā un klusē.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu