Valdība lūgs «telšu pilsētiņas» iemītniekus pārtraukt protestus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valdība mēģinās pārliecināt «telšu pilsētiņas» iemītniekus pārtraukt protestus, žurnālistiem atzina premjers Valdis Dombrovskis (JL).

Premjers uzsvēra, ka tiks ņemts vērā veselības ministres Baibas Rozentāles (TP) pirmdien valdības sēdes laikā izteiktais aicinājums «sanākt visiem kopā» un runāt ar protestētājiem, lai šī akcija tomēr tiktu pārtraukta, kaut vai ņemot vērā prognozes par gaidāmo laika apstākļu pasliktināšanos.

Dombrovskis gan norādīja, ka šis ministres ierosinājums bijis pārāk nekonkrēts, tāpēc tā «forma vēl ir jāprecizē». Noprotams, ka ministru sarunas ar protestētājiem varētu notikt vēl šogad.

Rozentāle priekšlikumu runāt ar protestētājiem pēc sēdes izteica visiem ministriem, aicinot ministriem un protestētājiem tikties un atrisināt izveidojušos situāciju, lai cilvēkiem ziemas laikā nebūtu jādzīvo uz ielas iepretim valdības ēkai.

LETA jau ziņoja, ka internetā pieejama iepretim Ministru kabinetam uzslietās «telšu pilsētiņas» iemītnieku videodienasgrāmata.

www.youtube.com

Kā ziņots, pašlaik pilsētiņā dzīvo pieci dalībnieki. Pa dienu viņi uzturas zaļajā nojumē, kur sildās pie ugunskura, tērzē ar cilvēkiem, kas ierodas pie viņiem.

Protesta akciju iepretim Ministru kabineta ēkai 30.novembrī sāka Gints Gaiķēns. Viņš pauda neapmierinātību ar valstī notiekošo un prasīja valdību steidzami risināt bezdarba problēmas. Vēlāk Gaiķēnam pakāpeniski pievienojās citi protestētāji, uz trotuāra Brīvības bulvārī izveidojot telšu pilsētiņu.

Iedzīvotāji un dažādi komersanti akcijas dalībniekiem regulāri piegādā pārtiku, malku un citas noderīgas lietas. Protestētājus regulāri aprauga neatliekamās palīdzības mediķi.

Pagājušajā nedēļā «telšu pilsētiņas» dibinātājs Gaiķēns ar plaušu karsoni tika ievietots slimnīcā. Īsi pēc tam medicīnas iestādē tika nogādāts arī kāds cits gados jauns protestētājs no Limbažu puses, kuram ārsti konstatēja paaugstinātu temperatūru un vīrusa saslimšanu. Slimnīcā ar apsaldējumiem tika nogādāts arī trešais «telšu pilsētiņas» iemītnieks Laimonis.

Akcijas dalībnieki teltīs pārlaiduši vairākas naktis, kad gaisa temperatūra noslīdēja gandrīz līdz mīnus 20 grādiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu