Arī Rīgā ugunsgrēki naktsklubos var radīt lielu upuru skaitu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ņemot vērā lielo upuru skaitu traģiskajā ugunsgrēkā, kas notika Krievijas pilsētas Permas naktsklubā «Klibais zirgs», arī Latvijā līdz nākamā gada janvāra vidum ugunsdzēsēji pārbaudīs atpūtas vietas.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieks Ainars Pencis intervijā Latvijas Radio otrdienas rītā stāstīja, ka dienests sadarbībā ar Latvijas pašvaldībām līdz pat pareizticīgo Jaunā gada svinībām veiks pārbaudes atpūtas vietās un pēc tam apkopos rezultātus.

Rīgā jau pārbaudītas 60 no 72 atpūtas vietām, un rezultāti ir diezgan nepatīkami. Pusei no pārbaudītajiem objektiem ir sastādīti administratīvie protokoli. Pārkāpumi galvenokārt ir par ugunsdrošības pārkāpumiem, kas bija par pamatu lielajam bojā gājušo skaitam Permā — evakuācijas eju neatbilstība normām.

Pencis skaidroja, ka minimālais sods par šādu noteikumu pārkāpumu ir 200–250 latu, bet, ja šādi pārkāpumi atkārtosies, dienests piemēros maksimālo sodu, un tie būs vairāki tūkstoši latu.

«Skatīsimies — ja klaji tiks ignorētas prasības, aizliegsim objekta ekspluatāciju,» noteica Pencis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu