Šlesers problēmu ar čurājošiem tūristiem aicina nepārspīlēt, sola vairāk publisko tualešu

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Problēmu par to, ka nereti Rīgā ārzemnieki atļaujas nokārtot savas dabiskās vajadzības publiskās vietās, tostarp pie Brīvības pieminekļa, nevajadzētu pārspīlēt.

Taču vienīgais risinājums pret šo negatīvo izpausmi ir publisko tualešu skaita palielināšana, ko līdz jaunajai tūrisma sezonai pavasarī arī iecerēts paveikt, aģentūrai BNS pastāstīja Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC).

Viņš uzsvēra, ka kāda daļa tūristu vienmēr uzvedīsies nepiedienīgi un cūciski jebkurā pasaules pilsētā, taču nav dzirdēts, ka kādā no pilsētām būtu kāds speciāls plāns cīņai pret šādām izdarībām.

«Paskatieties, kā Londonā - piektdienā visi plosās un izklaidējas, un pēc tam viss tiek sakopts. Problēma ir, taču tad tā tiek atrisināta,» viņš sacīja, norādot, ka Latvijas galvaspilsētā to centīsies novērst, krietni vien palielinot publisko tualešu skaitu, īpaši vecpilsētā.

Jau vēstīts, ka pērn par urinēšanu uz ielas likumsargu rokās nonāca futbola fani no Šveices, kuri nokārtojuši savas dabiskās vajadzības laukumā pie Brīvības pieminekļa, kā arī piekāvuši privātā apģērbā tērptu policistu, kurš viņiem par to aizrādījis.

Par dabisko vajadzību kārtošanu līdzās Brīvības piemineklim sods pērn piemērots kādam Norvēģijas pilsonim un diviem somiem. Decembra pēdējās dienas rītā par dabisko vajadzību kārtošanu pie Brīvības pieminekļa Rīgas Pašvaldības policija aizturēja arī divus Itālijas pilsoņus.

Savukārt kāds zviedrs decembrī tika pieķerts, urinējam uz Rīgas domes kāpnēm, bet iepriekš Vecrīgā par tādu pašu pārkāpumu arī sodīts kāds īrs.

Ārzemnieki arī iepriekšējos gados visai bieži pieķerti nokārtojam dabiskās vajadzības Vecrīgā tam neparedzētās vietās. Īpaši iecienīta dabisko vajadzību nokārtošanas vieta ir Brīvības pieminekļa apkārtne.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu