Galvenā versija «Neatkarīgās» redakcijas izdemolēšanā - zādzība

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Policija kā galveno versiju laikraksta «Neatkarīgā» redakcijas izdemolēšanā min zādzības izdarīšanu.

Kā aģentūrai LETA sacīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava, policija sākto kriminālprocesu pārkvalificējusi pēc konkrēta likuma panta. Proti, tas tiek izmeklēts pēc Krimināllikuma 175.panta 3.daļas - par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā. Saskaņā ar šo likuma pantu vainīgās personas var tikt sodītas ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Pamatversijai, ka noziegums izdarīts mantkārīgā nolūkā, izvirzītas gan arī vairākas apakšversijas, kuras policija izmeklēšanas interesēs nenosauc. Policija sola pārbaudīt visas iespējamās personas atbilstoši šīm apakšversijām.

Vandāļi, kuri izdemolēja laikraksta «Neatkarīgā» redakcijas telpas Cēsu ielā, Rīgā, varētu būtu nodarījuši vairāku tūkstošu latu zaudējumus, aģentūrai LETA iepriekš pieļāva izdevuma galvenā redaktore Anita Daukšte.

Konkrēts nodarīto zaudējumu apmērs vēl tiekot precizēts, tomēr jau tagad esot skaidrs, ka tā nav bijusi tikai parasta laupīšana, jo diez vai zagļu guvums esot adekvāts nodarīto postījumu apmēram, norādīja galvenā redaktore.

Laikraksta izdevēja «Mediju nama» valdes priekšsēdētājs Armands Puče aģentūrai LETA sacīja, ka uzbrukumā sasistas sešas stikla durvis, kā arī paņemti trīs datoru monitori un viens klēpjdators. Divi no nozagtajiem monitoriem bijuši paredzēti profesionāliem maketēšanas darbiem.

Noskaidrots, ka vandāļi telpās iekļuvuši caur evakuācijas durvīm, kuras savienotas ar kaimiņu ēkas kāpņutelpu. Pēc Pučes teiktā, tas tikai apliecinot, ka šis uzbrukums ir ticis rūpīgi plānots, lai zinātu ēkas plānojumu un apietu pie «Neatkarīgās» ieejas esošās novērošanas kameras.

Darbinieku ieejas karšu izdrukas parādījušas, ka tās uzbrukumā nav tikušas izmantotas un durvis tikušas uzlauztas.

Arī Puče uzskata, ka uzbrukums nav bijis nejauša laupīšana, un tam bijuši citi mērķi. Par to liecinot kaut vai mērķtiecīgi veiktā biroja telpu demolēšana. Tāpat iebrucēji neesot paņēmuši birojā esošās viltotās naudas monētas, kuras lielā skaitā iepriekš izņemtas no «Mediju nama» izdevumu iegādes automātiem.

Lai gan darbinieki vēl iepazīsies ar nodarītajiem postījumiem, šķiet, ka uzbrukumā nav tikuši paņemti arī nekādi specifiski dokumenti, norādīja Daukšte.

LETA jau ziņoja, ka laikraksta «Neatkarīgā» redakcija tika izdemolēta 2.janvāra naktī.

Uzbrukumā visnopietnāk cietis Daukštes kabinets, kuram izsistas stikla durvis, izvandītas visas atvilktnes, izmētāti dokumenti un atlauzts seifs. Daukštei radies priekšstats, ka uzbrukums bijis mērķēts tieši uz viņas un finanšu direktores kabinetu un noziedznieki meklējuši kādus konkrētus dokumentus.

Zagļi izdemolējuši arī «Mediju nama» telpas, kas atrodas vienā ēkā ar laikraksta redakciju. Izdemolēti arī maketēšanas un grāmatvežu kabineti. Zagļi atlauzuši vairākus «Mediju nama» telpās esošus seifus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu