Fonteins par ugunsgrēku: viņam Liepājā esot «daži ienaidnieki»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Izdegušo Liepājas klubu «Fontaine Palace» ir iespējams atjaunot, telefonsarunā ar aģentūru LETA šodien sacīja kluba īpašnieks Stēns Lorenss jeb Luijs Fonteins, kurš pašlaik uzturas Venecuēlā.

Intensīvi strādājot, klubu vai iesākumā vismaz tā pirmo stāvu, iespējams, varētu atjaunot trīs vai četru mēnešu laikā, uzskata Fonteins. Tam gan būšot nepieciešami lieli līdzekļi - nopietni cietušas gan kluba telpas, gan aprīkojums. Fonteins atklāja, ka plāno vērsties pēc finansiālās palīdzības pie savas ģimenes Dānijā. Klubs bijis apdrošināts, taču zaudējumu summa esot lielāka par apdrošināšanas summu.

Fonteins atklāja, ka, viņaprāt, «ugunsgrēku kāds izraisīja», un piebilda, ka viņam ir dažas versijas par to, kurš pie tā varētu būt vainojams. Fonteins neslēpa, ka viņam Liepājā esot «daži ienaidnieki».

31.decembrī eksperti no Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldes veikuši izdegušā Liepājas kluba «Fontaine Palace» apskati, un pašlaik tiek gaidīts oficiālais ekspertu slēdziens par secināto pēc notikuma vietas izpētes, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse.

Kamēr nav saņemts ekspertu slēdziens, oficiālas versijas par ugunsgrēka iemesliem policija neizvirza.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 18.nodaļas par noziedzīgu nodarījumu pret īpašumu.

Kluba «Fontaine Palace» darbinieki par vienu no ticamākajiem ugunsgrēka izcelšanās iemesliem uzskata ļaunprātīgu dedzināšanu, sarunā ar aģentūru LETA iepriekš pieļāva «Fontaine Palace» pasākumu organizators Jānis Enkūzens.

Ugunsdzēsējiem ir trīs versijas - elektrības īssavienojums, neuzmanīga rīcība ar uguni vai ļaunprātīga dedzināšana, aģentūru LETA iepriekš informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Liepājas brigādes komandieris Andrejs Beļakovs.

Pēc Enkūzena teiktā, pirmā versija par elektrības īssavienojumu, viņaprāt, esot maz ticama, jo ugunsgrēks izcēlās pirmajā stāvā, kur tobrīd nav noticis neviens pasākums, visi apmeklētāji atradušies otrajā stāvā, un visas apgaismojuma un elektroierīces bijušas izslēgtas. Šo pašu iemeslu dēļ maz ticama esot arī versija, ka ugunsgrēks izcēlies no neuzmanīgas apiešanās ar uguni, jo pirmajā stāvā neviens nav atradies. Līdz ar to versija par ļaunprātīgu dedzināšanu šķiet visticamākā, uzskata Enkūzens.

Pēc Enkūzena teiktā, ugunsgrēkā klubam nodarīti lieli zaudējumi, taču konkrētu zaudējumu summu pašlaik nevarot pateikt.

Kā aģentūru LETA informēja «Fontaine Palace» programmas menedžeris Edgars Āboliņš, izdegušais klubs bijis apdrošināts.

Jau ziņots, ka Liepājas mērs Uldis Sesks paudis sarūgtinājumu par ugunsnelaimi, kas 30.decembrī izcēlās Liepājas klubā «Fontaine Palace».

«Skumji un ļoti bēdīgi ir tas, ka neilgi pirms Jaunā gada sagaidīšanas pasākumiem Liepāju piemeklējusi šāda ugunsnelaime. Tomēr svarīgi, ka nav cietuši ne kluba apmeklētāji, ne darbinieki, ne nejauši aculiecinieki. Šāds notikums var izraisīt šoku un paniku, radīt cilvēku prātos pārspīlējumus, tāpēc pilnībā norobežojos no muļķīgiem un nepamatotiem komentāriem par ugunsnelaimes vaininiekiem. Skaidrojumus par notikumu dos sāktā kriminālprocesa rezultāti,» savu viedokli pauda Sesks.

Jau ziņots, ka 30.decembra rītā Liepājas klubā «Fontaine Palace» izcēlās plašs ugunsgrēks, kura rezultātā pilnībā izdega kluba telpas un nodega ēkas jumts.

Ugunsgrēks izcēlies pirmajā stāvā, ko nosacīti var dēvēt arī par pagrabstāvu, un pa ventilācijas lūkām izplatījies uz otro stāvu un jumtu.

Kā ugunsdzēsējiem pastāstījuši kluba pārstāvji, brīdī, kad izcēlās ugunsgrēks, kluba otrajā stāvā atradušies aptuveni 15 cilvēki, kuri nekavējoties pametuši telpas. Pirmajā stāvā apmeklētāju neesot bijis.

Klubs «Fontaine Palace» tika atklāts 2004.gada Vecgada vakarā. Kluba īpašnieks ir neatkarīgais Liepājas domes deputāts Stēns Lorenss, saukts arī par Luiju Fonteinu. Pret skandalozo deputātu tika sākta administratīvā lietvedība par lamāšanos šī gada 13.augusta domes sēdē, taču lietvedība tika izbeigta, jo netika konstatēts administratīvā pārkāpuma sastāvs.

Lorenss iebilda arī pret Liepājas domes deputātu profesionālās ētikas noteikumu izstrādāšanu, uzverot, ka «noteikumi ir neatbilstoši visos to aspektos. Tajos tiek pārkāptas cilvēktiesības, stila un uzvedības brīvība un jebkādas citas demokrātijas iezīmes». Kā savdabīgs protests pret šiem noteikumiem bija Fonteina ieteikumi papildināt profesionālās ētikas noteikumu projektu ar nosacījumiem, kas regulētu deputātu seksuālo dzīvi un ģērbšanās stilu.

Deputāts Lorenss jau tūlīt pēc pašvaldību vēlēšanām paziņoja, ka nepārstāvēs partiju «Sabiedrība citai politikai» (SCP), no kuras saraksta tika ievēlēts.

«Es grasos ieņemt savu posteni kā neatkarīgs deputāts, nesaistot sevi ar kādu partiju, bet gan pildot savus pienākumus kā ievēlēts deputāts. Es novērošu politisko dzīvi un piedāvāšu savus ieteikumus, lai uzlabotu kritisko situāciju Liepājā. Ceru uz valdošo partiju sapratni un centīšos strādāt ar viņiem kopā savas kompetences robežās tādās jomās kā tūrisms, kultūras programmas, pilsētas virzīšana un ekonomiski uzlabojumi,» iepriekš sacījis Lorenss.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu