Par «Tamiflu» cenas pārsniegšanu zāļu lieltirgotavai 1500 latu sods

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Par pretgripas medikamenta «Tamiflu» cenas pārsniegšanu zāļu lieltirgotavai «Recipe plus» sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols un uzlikts 1500 latu naudas sods.

Par to aģentūru BNS informēja Veselības inspekcijas sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Raboviča.

Rudenī veiktajā pārbaudē Veselības inspekcija konstatēja, ka minētajā zāļu lieltirgotavā «Tamiflu» cena tiek pārsniegta par 16 santīmiem, kas nozīmē, ka, nonākot aptiekas plauktā, tā varēja būt par 20 santīmiem augstāka nekā maksimāli pieļauts.

Jau vēstīts, ka Veselības inspekcija pērn novembrī konstatēja, ka vairākās aptiekās pretgripas zāles tiek tirgotas ar pārāk lielu uzcenojumu - to cena no maksimāli pieļaujamās atšķīrusies par vairākiem desmitiem santīmu.

Pārbaude tika sākta pēc iesnieguma saņemšanas, ka pretgripas zāles «Tamiflu» un «Relenza» tiek pārdotas par divreiz lielāku cenu, taču šādi pārkāpumi netika konstatēti. Piecās no pārbaudītajām aptiekām medikamenta cena netiek pārsniegta, divās aptiekās medikaments nav pieejams, četrās aptiekās cena tiek pārsniegta par 18 līdz 20 santīmiem, bet vienā aptiekā cena pārsniegta par 46 santīmiem.

Saskaņā ar Zāļu valsts aģentūras mājaslapā publiski pieejamo informāciju maksimāli pieļaujamā aptiekas cena zālēm «Tamiflu» ir 21,76 lati, bet zālēm «Relenza» maksimālā aptiekas cena ir 20,63 lati.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu