Leiškalns: visticamāk, pēc vēlēšanām Šķēle veidos valdību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Jautāts, vai, viņaprāt, šābrīža premjera Valda Dombrovska (JL) valdība turpinās kalpot arī februārī, martā, Saeimas deputāts Kārlis Leiškalns (TP) sacīja: visticamāk, pēc vēlēšanām Šķēle būs tas, kurš veidos valdību.

Leiškalns uzskata, ka [Rīgas vicemērs Ainārs] «Šlesers (LPP/LC) pasteidzies jau ar februāri nolikt savas valdības sastādīšanu». Deputāts pieļauj, ka tajā Šķēli aicinātu par vicepremjeru, taču valdības maiņu Leiškalns paredz divos gadījumos.

«Pirmais – ja tiešām viss bruks, kā Šlesers paredz, nodokļi neienāks, budžets būs tukšā, bet sabiedrība – galēji zaudējusi uzticību. Otrā variantā – ja iet labāk, nekā domāts, un sasniegta izdaudzinātā bedre, no kuras var kārpīties ārā. Ja politisks līderis jūt, ka uz priekšu katru dienu vairs nekļūs sliktāk un bīstamāk, bet gaišāk un cerīgāk, tad pēc diviem mēnešiem to pamanīs arī sabiedrība. Un līderu ambīcijas ņemt varu – pieaugs.

Ja šādu apstākļu nebūs, tad [atstādinātais VID šefs Dzintars] Jakāna kungs, lai cik cienījams būtu, ar savu krišanu neizraisīs krīzi valdībā un citi sīkāki kašķi arī ne. Kad leiputrija gāja uz augšu, valdības krita, kolīdz pamatīgāk sastrīdējās divi ministri vai premjers naktī redzēja murgainu sapni, bet krīzes apstākļos neviens tā neriskēs,» intervijā laikrakstam sacīja Leiškalns. 


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu