Noliedz, ka deputāti saņēmuši algu par komisiju neapmeklēšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Partijas «Pilsoniskā savienība» noliedz, ka Saeimas deputāti ir saņēmuši algu, lai gan nav piedalījušies komisiju sēdēs.

5. janvārī publicēto rakstu, ka deputāti saņēmuši naudu, neapmeklējot komisiju sēdes

Partijas Saeimas frakcija norāda, ka neviens deputāts, tostarp Saeimas deputāte Janīna Kursīte-Pakule, nesaņem «algu par neapmeklētām komisiju sēdēm». Deputāts saņem pamatalgu par savu darbu, kas neaprobežojas tikai ar komisijas sēžu apmeklēšanu. Par komisiju sēdēm deputāts saņem piemaksu pie pamatalgas, taču tikai tādā gadījumā, ja ir tās reāli apmeklējis un ir parakstījies uz veidlapas, kas vēlāk tiek iesniegta grāmatvedībā. Par šo kārtību jebkurš var pārliecināties Saeimas grāmatvedībā.

«Mūsu rīcībā nav informācija par citiem deputātiem, taču attiecībā uz deputāti Janīnu Kursīti-Pakuli šis apgalvojums ir nepatiess. 2009. gada jūlijs bija sesijas starplaiks.  Kursīte-Pakule tobrīd atradās zinātniskās ekspedīcijās ārpus Latvijas un tāpēc nevarēja apmeklēt komisiju sēdes. Par šo periodu deputāte nav saņēmusi nevienu piemaksu par komisiju sēžu apmeklējumiem. Jūlijā Kursīte-Pakule nav saņēmusi arī kompensācijas par transportu un dzīvokļa īri, jo viņa šīs kompensācijas vispār nesaņem,» skaidro partija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu