Policijā nedomā, ka NRA aplaupīšana veikta iebiedēšanas nolūkā

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Nav pamata domāt, ka «Neatkarīgās Rīta Avīzes» redakcijas apzagšana un izdemolēšana varētu būt paveikta, lai iebiedētu laikrakstā strādājošos.

No avīzes biroja telpām ir nozagtas mantas, līdz ar to ir pamats uzskatīt, ka šis noziegums paveikts mantkārīgos nolūkos, taču precīzāki nozieguma motīvi pašlaik tiek noskaidroti, aģentūrai BNS teica Valsts policijas Rīgas reģiona kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Grišins.

«Lai ar kaut ko iebiedētu cilvēku vai organizāciju, vajag mērķi, lai panāktu to, ka tas atturētos no kādas konkrētas rīcības. Būtībā šajā gadījumā, ja cilvēks neizprot, ko vajadzētu darīt, lai tas neatkārtotos, viņš var padomāt, ka tā ir atriebība,» savu viedokli pauda Grišins.

Šīs lietas izmeklēšanā pašlaik nekādu publiskojamu jaunumu nav. Izmeklēšanu ir pārņēmusi Galvenā kriminālpolicijas pārvalde.

Jau ziņots, ka pagaidām nezināmi ļaundari naktī uz sestdienu ir izdemolējuši NRA redakciju. Policija izsaukumu uz redakcijas telpām saņēmusi sestdien ap plkst. 10. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts īpašuma bojāšanas fakts.

Vandaļi uzņēmuma «Mediju nams» telpās iekļuvuši naktī uz sestdienu - pēc tam, kad tipogrāfijai bija nodots kārtējais laikraksta numurs. Iekļūstot redakcijas telpās, viņi ir izdemolējuši galvenās redaktores kabinetu un telpas, kurās atradās laikraksta reklāmas nodaļa un grāmatvedība.

Zagļi atlauzuši arī vairākus «Mediju nama» telpās esošus seifus.

Laikraksta galvenā redaktore Anita Daukšte aģentūrai BNS iepriekš pastāstīja, ka no redakcijas nozagti trīs monitori un viens portatīvais dators, kurā atradusies finanšu informācija. Nodarītie zaudējumi varētu būt vairāku tūkstošu latu apmērā.

Daukšte jau iepriekš pieļāva, ka, iespējams, tas ir bijis mēģinājums iebiedēt redakcijas darbiniekus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu