«Dinamo» nedēļas trīs zvaigznes - Galviņš, Dārziņš un Karija

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Turpmāk katras nedēļas beigās piedāvāsim Rīgas «Dinamo» komandas nedēļas veikuma apskatu, kurā noteiksim trīs labākos spēlētājus, kā arī nebaidīsimies norādīt uz tiem, kuri cerības nebūs attaisnojuši.

Jaunajā gadā viena spēle tika aizvadīta jau pagājušās nedēļas svētdienā, taču šoreiz vērtējumā tiks ņemts vērā arī 3. janvāra mačs pret Novokuzņeckas «Metallurg». Vēl jo vairāk tāpēc, ka pēdējās trīs «Dinamo» spēles jāvērtē kopīgā kontekstā, jo šī bija trīs maču izbraukuma sērija.

Pozitīvi:

Par aizvadītās nedēļas pirmo zvaigzni viennozīmīgi atzīstam 23 gadus veco aizsargu Gunti Galviņu, kuram šī nedēļa un, jo īpaši, spēle Novosibirskā bija viena no veiksmīgākajām karjerā. Galviņš pret «Sibirj» sakrāja četrus rezultativitātes punktus (divi vārti un divas piespēles), turklāt nopelnīja pozitīvu liederības koeficientu +3. Bet mačā pret Habarovskas «Amur» latviešu aizsargs nedēļas lietderības koeficientu paaugstināja līdz +5.

Tieši Guntim «Dinamo» komandā uz doto brīdi ir labākais lietderības koeficients šajā sezonā (+10), turklāt viņam izdevies apsteigt Sandi Ozoliņu un kļūt par komandas rezultatīvāko aizsargu - seši vārti un astoņas piespēles.

Otrās zvaigznes godu šajā nedēļā atdodam uzbrucējam Laurim Dārziņam, kurš trīs spēlēs guva divus vārtus un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +5. Mačā pret «Sibirj» Lauris izcēlās ar trim rezultatīvām piespēlēm, divas no kurām tika nopelnītas efektīvos un efektīgos pretuzbrukumos. Spēlē pret «Amur» Dārziņš guva otros vārtus, jau pēc nospēlētas pusotras minūtes panākot 2:0 «rīdzinieku» labā, bet mača beigās ātri atvēsināja iekarsušos «Amur» spēlētājus un līdzjutējus, gūstot ceturtos vārtus (4:1).

24 gadus vecais Dārziņš līdz šim sakrājis 21 rezultativitātes punktu, gūstot deviņus vārtus un izdarot 12 piespēles (sestais rezultatīvākais komandā), kā arī nopelnījis pozitīvu lietderības koeficientu +3.

Par nedēļas trešo zvaigzni šoreiz atzīstam kanādiešu uzbrucēju Martinu Kariju, kurš aizvadītajos trīs mačos guva vienus vārtus un izdarīja četras rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnīja lietderības koeficientu +5. Spēlē pret «Sibirj» Karija guva tik svarīgos otros vārtus, panākot 2:1, kā arī divreiz palīdzēja izcelties komandas biedriem, jo īpaši, skaisti palīdzot noslēgt pretuzbrukumu Galviņam. Habarovskā 175 centrimetrus «mazais» kanādietis nopelnīja vēl divas rezultatīvas piespēles, palīdzot Dārziņam gūt divus vārtus.

Sezonas statistika Karijam varbūt nav tā spožākā (trīs vārti un desmit piespēles), tomēr jāatceras, ka smadzeņu satricinājuma dēļ viņš izlaida gandrīz divus mēnešus.

Starp nedēļas labākajiem noteikti būtu izceļami vēl divi. Pirmkārt, Dārziņa un Karijas maiņas biedrs Miķelis Rēdlihs (1+2, +5), bet, otrkārt, Edgars Masaļskis, kurš Novosibirskā un Habarovskā kopumā atvairīja 60 no 64 pretinieku metieniem, ļaujot smaidīt ūsās Latvijas izlases galvenajam trenerim Oļegam Znarokam, sak, viens «mūris», toties necaursitams.

Droši vien Edgars būtu pelnījis būt labāko trijniekā, taču šonedēļ jāizceļ tas, ka pretinieku vārti beidzot sākuši «ēst» mūsējo mestās ripas. Jā, protams, vieni vārti arī Masaļska rēķinā, tomēr, piekritīsiet - ir starpība vai gūsti vārtus, ripu ar nūju raidot pretinieka vārtos, vai golu «atķeksē» par to, ka pēdējais biji pie ripas (atvairīji pretinieka metienu).

Negatīvi:

Tikmēr šķietami loģiski malā beidzot ir nosēdināts aizsargs Lī Svets, kurš Novokuzņeckā bija laukumā visās trīs epizodēs, kad tika zaudēti vārti, un mačs pret «Metallurg» viņam pagaidām izrādījies pēdējais. Kad Ozoliņš saņēma spēles diskvalifikāciju, tad Oļegam Sorokinam pārī tika piekomandēts bēdu brālis Novokuzņeckas spēlē Kristaps Sotnieks, nevis Svets.

Spēlētājs par kura lietderību šaubas māc jau ilgāku laiku. Cenšas un cīnās kā lauva, tomēr šī lauva ir tikai 175 centimetrus gara, kas mūsdienu hokeja aizsargam ir par maz. Arī abi vārtu guvumi šajā sezonā vairāk tomēr izskatījušies pēc nejaušībām un pretinieku vārtsargu «aizdomāšanās» (pretuzbrukumā no zilās līnijas pret «Salavat Julajev» un no laukuma malas pret CSKA).

Tāpat jaunajā gadā ritmu vēl nav uzņēmuši slovāki Marsels Hosa un Roberts Petrovickis, turklāt abi bija laukumā trešo vārtu zaudējumā pret «Metallurg», kas pieredzējušiem leģionāriem nepiestāv. Hosa nav guvis vārtus kopš Ziemassvētku mača pret Maskavas «Dinamo», un arī šīgada pirmajās trīs spēlēs atzīmējās vien ar divām rezultatīvām piespēlēm, taču jau kuro reizi šosezon nespēja izmantot izgājienu viens pret vienu (Habarovskā pret Taileru Mosu). Bet Petrovickis trīs mačos palika «sausā», turklāt ar negatīvu lietderības koeficientu -2.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu