Premjers izvairās no atbildes par Disnejlendas celtniecību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Premjerministrs Valdis Dombrovskis (JL) atbildējis uz «telšu pilsētiņas» iemītnieka Aigara Trenmara pērn decembrī rakstīto iesniegumu, kurā viņš aicina valdību izpildīt dažādas prasības ekonomiskās situācijas uzlabošanai valstī.

Lai gan Aigars Trenmars aicina valsti saražot tik daudz latu, lai atmaksātu parādus, izmaksātu pensijas un bezdarbnieku pabalstus, kā arī uzbūvēt Rīgā Disnejlendu, lai vecinātu tūrismu, premjers uz šīm prasībām konkrētas atbildes nesniedz un atbildes vēstulē protestētājam pat šīs prasības nepiemin.

Atbildes vēstulē premjers raksta, ka Trenmara iesniegums liecina par to, ka viņam patiesi rūp Latvijas turpmākā attīstība un apliecina, ka valdība dara visu iespējamo, lai Latvija pārvarētu ekonomiskās grūtības un sāktos ekonomikas atjaunošanās.

Vēstulē protestētājam Dombrovskis izklāsta par pasākumiem, kas veikti bezdarba seku mazināšanai, uzņēmējdarbības veicināšanai.

«Daudzas Jūsu iesniegumā minētās prasības ir saistītas ar sabiedrībā valdošajām vērtībām, tās morāli. Domājams, ka grūtības, ko pārdzīvo mūsu valsts, sekmēs arī sabiedrībā valdošo vērtību pārvērtēšanu,» vēstulē raksta premjers.

Viņš uzsver, ka ekonomisko grūtību pārvarēšana nav iespējama īsā laika posmā un valdība apzinās savus uzdevumus «šajā visai sabiedrībai smagajā situācijā un īsteno mērķtiecīgus, konsekventus pasākumus krīzes pārvarēšanai, tomēr tas nav paveicams īsā laika sprīdī».

«Saprotot Jūsu grūtības un sarežģīto dzīves situāciju, kā arī novērtējot vēlēšanos aktīvi iesaistīties risinājumu meklējumos, tomēr aicinu Jūs apsvērt savas iespējas izmantot visas valsts un pašvaldību nodrošinātās iespējas sociālās aizsardzības un nodarbinātības jomās un pārtraukt protesta akciju,» nobeigumā raksta premjerministrs.

Vēstulē premjeram protestētājs arī prasīja panākt, lai cilvēki mazāk melotu un zagtu un vairāk pievērstos Dieva likumiem. Viņš arī pieprasīja, lai ielās un naktsklubos nebūtu prostitūtu, jo citādi no HIV un citām slimībām neizvairīties.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu