Daudze: esam visšvakāk atalgotais parlaments

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS) nespēj iedomāties, kā deputāti varētu saņemt piemaksas par komisiju sēžu apmeklēšanu, ja paši šajās sēdēs nemaz nav bijuši.

«Man nav iedomājams, kā tas ir iespējams, jo plenārsēdēs ir jāreģistrējas, bet komisiju sēdēs klātbūtni apliecina ar parakstu,» intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja Daudze.

Tomēr, ja kāds no deputātiem ir parakstījies pēc komisijas sēdes, vai vispirms parakstījies un tad uzreiz sēdi pametis, tā jau esot attiecīgās komisijas vadītāja atbildība.

Viņš par šādu faktu uzzinājis tikko, tāpēc plašāk to nevar komentēt. «Tā katrā ziņā ir nepieļaujama prakse,» noteica Saeimas spīkers.

Jautāts, vai vispār nepieciešamas šādas piemaksas par komisiju apmeklēšanu, Daudze uzsvēra, ka visā  demokrātiskajā Eiropā darbojas šāda sistēma, turklāt Latvijas parlaments ir  visšvakāk atalgotais Eiropā.

«Salīdzinājumā ar citām valstīm esam pieticīgi,» noteica Daudze, tomēr uzsverot, ka tāpēc uzreiz negrasās rosināt kādas izmaiņas atalgojuma sistēmā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu