Nodrošinātas vecumdienas deputātiem — arī «Dieva rokās»?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jautāts, [s:30506]. «Apollo» nolēma noskaidrot, cik optimistiski par savu nākotni ir Saeimas deputāti.

LPP/LC Saeimas frakcijas vadītājs Andris Bērziņš sarunā ar «Apollo» smejot sacīja, ka Zīlem, «kurš 10 gadus būs «nodzīvojis» Eiropas parlamentā (EP), nebūs jāuztraucas par pensiju». Savukārt savu situāciju nākotnē Bērziņš nemaz tik rožaini nevērtē. «Neesmu labākajā situācijā. Neesmu otrā līmeņa pensiju sistēmā, bet trešajā līmenī neesmu iesaistījies, jo vienkārši nav tik daudz līdzekļu,» norādīja politiķis un piebilda, ka rožainas cerības attiecībā uz nodrošinātām vecumdienām nelolo.

Tomēr, «kas attiecas uz jauniem cilvēkiem, tiem, kas darba gaitas sākuši pēc 1996.gada, visam jābūt kārtībā, ar nosacījumu, ja būs saprātīga valdība», kas motivēs cilvēkus maksāt nodokļus un darīs visu, lai cilvēki paliktu Latvijā, atbalstīs ražošanu un izglītību.

Zīles kolēģis Juris Dobelis (TB/LNNK) «Apollo» sacīja, ka viss, ieskaitot arī viņa nākotni, esot «Dieva rokās». Viņaprāt, «vēl nāks un ies visādi [valsts] vīriņi un būs arī tādi, kas grūtos brīžus izmantos savu «spalvu spodrināšanai»».

Tomēr Dobelis tic arī uzlabojumiem, jo «pēc lejupslīdes nāk attīstība». «Latvijā kaut ko pareģot ir ārkārtīgi grūti. Jāgatavojas gan labākiem, gan sliktākiem laikiem,» domīgi sacīja deputāts.

Arī «Saskaņas centra» Saeimas frakcijas deputāts Aleksandrs Golubovs sacīja, ka «atšķirībā no Zīles neesot EP deputāts». Viņš uzskata, ka gadījumā, ja valdības nostāja pret sociālo sfēru nemainīsies, tad pēc kāda laika varētu rasties problēmas ar pensiju un dažādu pabalstu izmaksu. Arī Golubovs uzsvēra, ka valdībai vajadzētu rast veidus kā valstij pelnīt, bet cilvēkus motivēt maksāt nodokļus.

Sarunā ar «Apollo» ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis norādīja, ka pēc dabas esot optimists un «dzīve attīstās kā pa spirāli». «Nekad kritums nav bijis mūžīgs,» sacīja Brigmanis un piebilda, ka viņš tomēr nezinot, vai valsts ekonomiskā lejupslīde jau sasniegusi savu zemāko punktu. Tomēr Brigmanis pauda cerību, ka dzīve drīz vien «atgriezīsies pozitīvās sliedēs» un arī pensijas palielināsies.

Viņš gan uzskata, ka paaugstinoties dzīveslīmenim, kāps arī cenas. Tādēļ Brigmanis cer, ka valdībai tomēr izdosies atrast balansu starp pensiju un cenu līmeni. Brigmanis uzskata, lai palīdzētu valstij atkopties no pārdzīvotās lejupslīdes, jāmeklē «jauni risinājumi, jo tādi ir atrodami». Pēc politiķa domām, «nekas nav iespējams bez kustības».

Savukārt viens no PCTVL līderiem Jakovs Pliners «Apollo» sacīja, ka viņš ir «pašpietiekams cilvēks» ar 45 gadu darba stāžu, tādēļ, «ja valsts nesajuks prātā», tad viņš var būt drošs par ekonomiski nodrošinātām vecumdienām.

Tāpat Pliners sacīja, ka viņš ir «cerību pilns, ka par spīti valdības neapdomīgajai rīcībai, valsts [Latvija] izdzīvos un atveseļosies».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu