Arī pie Saeimas uzrodas «telšu pilsētiņas» idejas sekotāji

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Arī pie parlamenta ēkas otrdienas rītā, neraugoties uz salu, apmetušies divi protestētāji, kuri vērš amatpersonu uzmanību uz iepriekš dotajiem solījumiem, kas nav izpildīti.

Jēkaba un Torņa ielas krustojumā apmetušies divi vīri, kuriem līdzi paņemti gan soliņi, gan krāsniņa. Lai gan telts piketētāju tuvumā nav, manāms, ka viņi iekārtojušies uz ilgāku laiku.

Tāpat sagatavots plakāts ar uzrakstu «Tukša muca tālu skan», kurā lasāmi izvilkumi no koalīcijas un opozīcijas partiju programmām.

Akcijas iniciators Siders Nūrs, kurš bija viens no protestētājiem arī pie valdības ēkas, aģentūrai BNS pastāstīja, ka sācis iekārtoties parlamenta tuvumā jau plkst.7. Nakšņot gan Jēkaba ielā viņš neplānojot, bet pagaidām arī neprognozē, cik ilgi viņš varētu nākt pie Saeimas, lai atgādinātu tautas kalpiem par saviem solījumiem.

«Man jau vēl jāsagaida tas lēmums [protokols] par teltīm tur [Brīvības ielā], ko es pārsūdzēšu,» sacīja Nūrs un piebilda, ka patlaban mītnes vietā nav arī tādu apstādījumu.

Kamēr vēl mitinājies pie Ministru kabineta ēkas, Nūrs iesniedzis premjeram Valdim Dombrovskim («Jaunais laisks») lūgumu izvērtēt Saeimas deputātu atalgojumu, taču saņēmis atbildi, ka tas nav premjera kompetencē. Tad nu aktīvists nolēmis pievērsties sociālajai akcijai arī pie parlamenta ēkas.

Nūrs noraidīja jebkādus minējumus par šīs akcijas saistību ar 13.janvāri - viņš vairākkārt uzsvēra, ka nekādus grautiņus neatbalsta. Protestētājs stāstīja, ka viņš bažījas ne tikai par politiķu ignoranci un darbu, bet arī sabiedrības izpratni.

«Es šeit izpildu Satversmes 100.pantu - vārda brīvību, tiesības izteikties. Un katrs to var, tikai ir jāizdomā, kā. Viena lieta - atgādināt deputātiem par tiem solījumiem, un paskatieties - visām partijām tie ir praktiski vienādi... bet arī paši cilvēki - kamēr biju pie valdības nama, redzēju, cik cilvēki ir kļuvuši apātiski,» pārdomās dalījās Nūrs.

Viņam pieder uzņēmums ārvalstīs, kas izplata profesionālo kosmētiku skaistumkopšanas saloniem, viņš pastāstīja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu