Notiek sarunas par telekompānijas LNT pārdošanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

ASV mediju magnātam Rupertam Mērdokam piederošais starptautiskais koncerns «News Corporation» («News Corp») veic sarunas par telekompānijas «Latvijas Neatkarīgā televīzija» (LNT) pārdošanu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Starp potenciālajiem LNT pircējiem neoficiāli tiek minēts arī baņķieris un Anglijas futbola kluba «Blackpool» līdzīpašnieks Valērijs Belokoņs. Viņam iepriekš piederēja daļa cita Latvijas telekanāla - TV5, bet to viņš pirms pusotra gada pārdeva tieši «News Corp».

Uz jautājumu, vai šāds darījums tiek apspriests, AS «Belokon Holdings» (BH) valdes priekšsēdētāja Anita Lase biznesa portālam «Nozare.lv» atbildēja, ka «BH vienmēr ir bijusi iesaistīta dažādu mediju projektu realizācijā un ir ieinteresēta arī turpmāk darboties šajā nozarē», tomēr attiecībā uz iespējamo LNT iegādi uzņēmums nekādu informāciju sniegt nevarot.

«Uzskatām, ka pašreizējos ekonomiskos apstākļos jebkādi mūsu paziņojumi šajā sakarībā varētu tikt nepareizi iztulkoti un radīt zaudējumus tirgus dalībniekiem,» norāda Lase.

«News Corp» atbildīgo personu komentāru par iespējamo LNT pārdošanu aģentūrai LETA divu nedēļu laikā neizdevās iegūt.

Savukārt LNT valdes priekšsēdētājs Andrejs Ēķis kategoriski noliedza informāciju, ka «News Corp» varētu pārdot telekompāniju Belokoņa kontrolētajam holdingam un ka šāds darījums vispār tiek apspriests.

Ziņas par to, ka «News Corp» izvērtēs iespēju pārdot LNT, izskanēja jau pirms pusotra gada. Kāda labi informēta persona aģentūrai «Reuters» toreiz norādīja, ka «News Corp» uzdevis ASV investīciju bankai «Lehman Brothers» izvērtēt uzņēmuma triju Austrumeiropas struktūrvienību - Latvijā, Serbijā un Bulgārijā - stratēģiskās perspektīvas, kā arī noteikt to vērtību.

Kā ziņots, «News Corp» Eiropas struktūrvienība «News Corp Europe», kas kontrolē kompānijas ieguldījumus Austrumeiropā, 2007.gada maijā iegādājās 100% LNT un 70% telekanāla TV5. Pēc gada «News Corp Europe» no Belokoņa kontrolētās SIA «Belokon News» pārņēma arī atlikušos 30% TV5, konsolidējot aktīvus Latvijā.

Juridiski abi Latvijas telekanāli šobrīd pieder divām SIA - «TVLondon» un «TVBerlin», kuru 100% īpašniece ir Nīderlandē reģistrēta kompānija «News Netherlands BV».

«News Corp» ir starptautiska kompānija, kas darbojas filmu, televīzijas, kabeļtelevīzijas, žurnālu, laikrakstu, grāmatu izdevējdarbības jomā, kā arī daudzās citās nozarēs. Kompānija darbojas ASV, Eiropā, Lielbritānijā, Austrālijā, Āzijā un Klusā okeāna reģionā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu