Premjers noraida, ka JL Jakāna vietā «bīdīs savējos»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) uzticas finanšu ministra Einara Repšes (JL) lēmumam atbrīvot no Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amata Dzintaru Jakānu.

Trešdien sarunā Latvijas Radio valdības vadītājs sacīja, ka valdība nākamnedēļ lems un, visticamāk, arī valdība lems tāpat kā Repše — atbrīvot Jakānu no amata. Dombrovskis ir pārliecināts, ka Dombrovska lēmumam Jakāna lietā ir nopietna argumentācija.

Jautāts, vai VID ģenerāldirektora amata lieta nav politizēta, premjers norādīja, ka «ir novērojama tendence no Tautas partijas puses politizēt situāciju ap Jakānu». Taču to, ka JL varētu VID augstajam amatam «bīdīt savējos», Dombrovskis kategoriski noliedza. «Nekāda savējo bīdīšana noteikti nenotiks,» sacīja premjers. 

Savukārt Jakāns LNT raidījumā «900 sekundes» vēlreiz sacīja, ka viņa atbrīvošana no amata ir politisks jautājums. «Domāju, ka politiska vienošanās ir no pirmās dienas. to arī apliecina fakts, ka struktūra, kura tika veidota, ir vienkārši saburzīta un izmesta miskastē,» sacīja ierēdnis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu