ĀM patlaban nav ziņu, ka zemestrīcē Haiti cietuši Latvijas iedzīvotāji

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Pagaidām nav saņemtas ziņas, ka Haiti, kur zemestrīcē izpostīta galvaspilsēta Portoprensa un tās apkārtne, atrodas Latvijas iedzīvotāji, LNT rīta raidījumā «900 sekundes» informēja Latvijas Ārlietu ministrijas pārstāvis Rets Plēsums.

Gadījumā, ja radi vai paziņas vēlas uzzināt vai sniegt kādu informāciju, viņiem jāsazinās ar ministrijas konsulāro departamentu.

Postoša septiņas balles spēcīga zemestrīce otrdien skārusi Haiti galvaspilsētu Portoprensu, nodarot lielu postažu un raisot bažas, ka gājuši bojā simtiem cilvēku.

«Pēc mūsu domām, upuru skaits būs mērāms simtos,» pavēstīja vietējais ārsts. Glābšanas darbus apgrūtina apstāklis, ka dažas minūtes pēc zemestrīces nabadzīgajā salā pārtrūka sakari. «Portoprensas centrs ir nopostīts, tā ir katastrofa,» sacīja vietējais iedzīvotājs Pjērs.

Pēc citu iedzīvotāju teiktā, zemestrīce, kura ilgusi 60 sekundes, nav pasargājusi nevienu divu miljonu iedzīvotāju lielās pilsētas daļu.

Pazemes grūdienā smagi cietusi ANO Stabilizācijas misijas Haiti (MINUSTAH) galvenā mītne un ar lielu daļu personāla nav izdevies nodibināt kontaktus. «Liela daļa ANO Stabilizācijas misijas Haiti galvenās mītnes ir sabrukusi. Zem gruvešiem ir liels skaits cilvēku, gan mirušu, gan ievainotu,» sacīja vietējais darbinieks.

Vietējie mediji ziņo, ka zemestrīcē nodarīti smagi postījumi prezidenta pilij, parlamentam, katedrālei un vairākām ministrijām. Sabrukušas arī slimnīcas, viesnīcas un skolas. Ēkām, kuras palikušas stāvot, izveidojušās lielas un garas plaisas.

ASV ģeoloģiskais dienests (USGS) pavēstīja, ka pēc sākotnējām aplēsēm zemestrīces spēks bija 7,3 balles un tās epicentrs atradies 16 kilometru attālumā no galvaspilsētas. Zemestrīce notikusi plkst.23.53 pēc Latvijas laika. Zemestrīce bija jūtama arī Kubā un Dominikānas Republikā, taču lielākā daļa postījumu nodarīti Portoprensā un tās apkaimē.

Tūkstošiem pārbiedētu cilvēku metušies ielās, bet daudzi iedzīvotāji bijuši spiesti pamest savas sapostītās mājas un izvietojušies sporta laukumos un atklātās vietās.

Drīz pēc zemestrīces iestājās nakts un nopostītā pilsēta iegrima tumsā, vēl vairāk saasinot paniku un bailes iedzīvotāju vidū.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu