Jakānu varētu rotēt uz citu amatu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valde šovakar nolēmusi lūgt sniegt viņiem papildus informāciju par iespējamajiem Valsts ieņēmuma dienesta ģenerāldirektora Dzintara Jakāna pārkāpumiem, aģentūru LETA informēja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Tikmēr, pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, finanšu ministrs Einārs Repše (JL) varētu rosināt Jakānu nevis atbrīvot no amata, bet gan rotēt uz kādu citu posteni, ko var izdarīt arī bez viņa piekrišanas.

Tā kā pastāv liela iespēja, ka Jakāns savu atbrīvošanu no amata apstrīdēs tiesā, turklāt daļa politiķu bažījas, ka viņš šo tiesu varētu arī uzvarēt, tiekot izvērtētas iespējas Jakānu aizrotēt uz citu posteni. Kā norāda aģentūras LETA avoti, rotāciju tiesā ir daudz grūtāk apstrīdēt kā atbrīvošanu no amata, kur ir jābūt dzelžainiem pierādījumiem, ka persona tiešām ir nodarījusi kaitējumu valsts civildienestam.

ZZS valde šovakar iepazinusies ar informāciju par Jakāna atbilstību amatam un komisijas ziņojumu un secinājusi, ka tai vajadzīga vēl papildus informācija. «Mēs gribam šo jautājumu vērtēt saimnieciski, nevis politiski,» apgalvoja Brigmanis.

Sēdē piedalījies arī Ventspils mērs Aivars Lembergs, kura izteicieni bijuši dzirdami arī aiz durvīm, un viņš iestājies par Repšes pozīcijas neatbalstīšanu un to, ka Jakāns amatā būtu jāatstāj. Savu viedokli Lembergs argumentējis ar to, ka Jakānam izvirzītie pārkāpumi neesot pamatoti, raksta «diena.lv». «Repšes personīgās antipātijas pret Jakānu nav arguments par atbrīvošanu,» bijis dzirdams aiz durvīm, un runātāja balss bijusi līdzīga Lemberga balsij.

Pēc valdes sēdes Lembergs gan noliedzis, ka būtu tieši iestājies pret Jakāna atbrīvošanu, «aiz vienām vai divām durvīm varot saklausīt visu ko». Lembergs uzskatot, ka Jakāna atbrīvošanas lietu nedrīkst politizēt un ka pagaidām ZZS rīcībā nav bijuši pietiekami juridisku argumentu, kā pieņemt lēmumu par atbalstu Repšem.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, ZZS kopumā sliecoties neatbalstīt Jakāna nomaiņu, kas arī esot iemesls, kāpēc «Jaunais laiks» meklējot citas iespējas, kā Jakānu nomainīt VID vadītāja amatā, un izvērtē rotācijas iespējas. Tautas partija jau ir paziņojusi, ka neatbalstīs Jakāna nomaiņu, sekojoši Repšes iecerei par Jakāna atbrīvošanu valdībā pietrūkst balsu.

Kā ziņots, nākamās nedēļas, 19.janvāra, valdības darba kārtībā iekļauts finanšu ministra Repšes virzīts jautājums par Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora Jakāna atbrīvošanu no amata.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu