TP jaunieši lūgs izvērtēt Kristovska iespējamo prettiesisko rīcību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Tautas partijas jJaunatnes organizācija nolēmusi lūgt Eiropas Savienības institūcijas izvērtēt «Pilsoniskās savienības» līdera Ģirta Valda Kristovska iespējamo prettiesisko rīcību, saņemot pabalstu no Eiropas Parlamenta (EP).

Tautas partijā portālu «Apollo» informēja, ka partijas jaunieši vēlas noskaidrot, vai Kristovska rīcībā nav saskatāms EP noteiktās kārtības par sociālā pabalsta izmaksu klajš pārkāpums.

Partija atgādina, ka EP nolikums nosaka, ka EP deputātiem pēc pilnvaru termiņa beigām ir tiesības uz sociālo pabalstu. Nolikuma 13. pants nosaka, ka «Ja deputāts uzņemas deputāta pilnvaras kādā citā parlamentā vai stājās kādā citā oficiālā amatā, pabalstu maksā līdz brīdim, kamēr viņš uzsāk deputāta pilnvaru vai amata pienākuma pildīšanu. (..) Uzsākot īstenot citas deputāta pilnvaras vai kādu oficiālu amatu, vairs nav pamata šī pabalsta maksāšanai».

«Mēs uzskatām, ka bijušais Eiropas Parlamenta deputāts un tagadējais Rīgas domnieks maldina gan Eiropas Parlamentu, gan Latvijas iedzīvotājus, tādejādi, iespējams, ar viltu izkrāpjot  Kristovskim vairs nepienākošās kompensācijas un diskreditējot Eiropas Parlamenta institūciju,» norāda TP Jaunatnes organizācija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu