Gaiķēns vēlreiz mēģinās pacelties pie Šlesera logiem

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Telšu pilsētiņas aizsācējs Gints Gaiķēns 4.februāra pēcpusdienā vēlreiz mēģinās ar pacēlāju pacelties pie Rīgas vicemēra Aināra Šlesera darba kabineta logiem.

Gaiķēns aģentūrai BNS pavēstīja, ka ir vērsies ar iesniegumu Rīgas domē, piesakot akciju 4.februārī pulksten 16, kad viņš vēlreiz mēģinās pacelties pie Šlesera logiem, lai atgādinātu viņam par priekšvēlēšanu solījumiem. Rīgas domei pieteikums jāizskata desmit dienu laikā, taču Gaiķēns uzskata, ka pašvaldībai ir jābūt ļoti nopietniem argumentiem, lai aizliegtu akciju.

Rīgas dome Gaiķēna iesniegumu vēl neesot saņēmusi, un, kad tas tiks saņemts, dome to izskatīs noteiktajā kārtībā, aģentūrai BNS sacīja pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Par šīs nedēļas mēģinājumu pacelties pie Šlesera logiem Gaiķēnam draud arests līdz 15 diennaktīm. Gaiķēns vēl nezināja, kad noteikts tiesas sēdes laiks, kurā lems par viņam piemērojamo sodu.

Gaiķēns šonedēļ arī nakšņojis telšu pilsētiņā un paralēli meklē darbu. Viņaprāt, akcija iepretim valdības mājai nebūtu jāpārtrauc, jo situācija pasliktinās. Viņš arī pavēstīja, ka tie protestētāji, kuriem dome likusi novākt teltis, to jau ir izdarījuši.

Gaiķēns Rātslaukumā trešdien nesankcionētā akcijā bija uzkāpis uz noorganizēta pacēlāja un mēģinājis pacelties otrā stāva līmenī pie Šlesera logiem, turot rokās plakātu «Šleser! Solīji 50 000 (dar...

Tā kā pašvaldības policistiem neizdevās pieņemt paskaidrojumus un viņš nepakļāvās policijas prasībām, policija vīrieti saslēdza roku dzelžos un nogādāja iecirknī paskaidrojumu pieņemšanai. Gaiķēnam sastādīti divi administratīvā pārkāpuma protokoli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu