«Dinamo» nedēļas trīs zvaigznes - Masaļskis, Hosa, Ankipāns

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Par Rīgas «Dinamo» aizvadītās nedēļas pirmo zvaigzni portāla «Apollo» vērtējumā atzīts vārtsargs Edgars Masaļskis.

Pozitīvi:

Latviešu vārtsargs nedēļas divās spēlēs kopumā atvairīja 50 no 53 pretinieku metieniem (94%). Lai gan pret Jekaterinburgas «Avtomobilist» Masaļskim bija mazāk darba nekā ierasts citos mačos, tomēr tas nemazina viņa nopelnu - 19 atvairīti metieni un otrā «sausā» spēle šajā sezonā. Pret Čeļabinskas «Traktor» Edgars «izvilka» pāris šķietami netveramas ripas, tomēr trīsreiz arī viņš nebija glābējs. Uz viņa sirdsapziņas daļēji varētu norakstīt vienīgi otro vārtu zaudējumu, taču «Traktor» hokejista Andreja Popova metiens bija negaidīts, jo tobrīd viņam «uz kakla» vēl bija «Dinamo» aizsargs.

Masaļskis šosezon piedalījies 28 spēlēs, vidēji mačā ielaižot 2,83 ripas (27. vieta KHL) un atvairot 91,0% metienu (20. vieta KHL). Viņš ir viens no sešiem KHL vārtsargiem, kuriem šosezon izdevies aizvadīt divas «sausās» spēles.

Par nedēļas otro zvaigzni nosaucam slovaku uzbrucēju Marselu Hosu, kurš aizvadītajā nedēļā atguva vārtu garšu. Divos mačos Hosa guva divus vārtus, turklāt abus skaitliskajā vairākumā, taču viņa lietderības koeficients bija -1.

Hosa ar 26 vārtiem un 17 rezultatīvām piespēlēm 43 spēlēs ir KHL septītais rezultatīvākais spēlētājs, bet labāko vārtu guvēju sarakstā viņš joprojām ir diezgan pārliecinošs līderis, jo tuvākajam sekotājam Maksimam Spiridonovam no Astanas «Baris» ir par četrām ripām mazāk.

Nedēļā, kurā vienā spēlē «Dinamo» komanda «lidoja», bet otrā izskatījās «negatava», bija grūti noteikt arī trešo zvaigzni, tomēr gribētos izcelt Ģirtu Ankipānu, kurš pierādīja, ka var iemest ripu vārtos ne tikai spēlējot kopā ar Hosu un Robertu Petrovicki, bet arī ceturtajā maiņā ar Robertu Bukartu un Mārtiņu Cipuli. Lai gan vārti tika gūti ar palielu veiksmes devu (ripa vārtos ielidoja no pretinieku aizsarga), Ankipāns šīgada piecās spēlēs ir guvis jau trīs vārtus. Acīmredzot veiksme arī zina, kurus izvēlēties... Redzēsim, kā viņam veiksies maiņā ar Jāni Spruktu un Mārtiņu Karsumu.

Ankipāns šosezon jau ir guvis septiņus vārtus, kas ir pagājušās sezonas sasnieguma atkārtojums. Bet ar 19 rezultativitātes punktiem Ģirts ir kļuvis par komandas septīto rezultatīvāko spēlētāju, jau tagad par pieciem punktiem pārspējot savu pagājušās sezonas rādītāju.

Negatīvi:

Ja pirmajā spēlē grūti pateikt par kādu sliktus vārdus, tad otrajā mačā būtu velti meklēt grēkāžus, jo tā, kā to var, nespēlēja visa komanda.

Vienīgi jāizceļ daudzie noraidījumi, kuri pamatīgi iegāza «Dinamo» komandu un neļāva pacīnīties vismaz par punktu. Mačā pret «Traktor» otrās trešdaļas beigās, cenšoties izpildīt spēka paņēmienu, Jēkabam Rēdliham sanāca neveikla sadursme, kuru tiesneši klasificēja, kā sitienu ar celi. Varbūt 5+20 minūšu noraidījums šķita pārāk bargs, taču pēdējā laikā par tamlīdzīgiem pārkāpumiem tiesneši ir nepielūdzami. Žēl, ka Jēkabam šādi beidzās nedēļa, kura ceturtdien sākās ar pirmajiem gūtajiem vārtiem «Dinamo» sastāvā.

Diemžēl minūti pēc Rēdliha noraidījuma divas minūtes nopelnīja Sprukts, kurš sadursmē ar pretinieku pazaudēja ķiveri, taču neaizslidoja nomainīties. Viennozīmīgi vainot Jāni par šādu soli nedrīkst, jo komanda tobrīd bija trijatā pret pieciem pretiniekiem. Nez ko teiktu līdzjutēji, ja Sprukts aizslidotu uz nomaiņu un «Traktor» komanda tajā brīdī iemestu vārtus.

Tomēr kopumā trīs noraidījumi (pirms Jēkaba minūti jau bija nosēdējis Sandis Ozoliņš) otrā perioda beigās, rezultātam esot 1:2, bija pārāk liela dāvana pretiniekam, lai tā paliktu neizmantota. Turklāt vissāpīgākajā veidā, jo Čeļabinskas komanda vārtus guva tikai divas sekundes līdz trešdaļas beigām. Neapšaubāmi, izšķirošie vārti spēlē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu