«Labvēlīgajam tipam» jauns singls «Čiekurs - egles dēls»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Laikā, kad pati Dabas māte parūpējusies par tādu sniegotu daili, kas vienaldzīgu spēj atstāt tikai neglābjamu urbanizācijas upuri, Latvijas nenopietni nopietnās mūzikas leģenda, grupa «Labvēlīgais tips» laiž klajā pavisam jaunu kompozīciju ar nosaukumu [s:30627].

Grupas solists Andris Freidenfelds: «Šī dziesma ir slavinājums mūsu zemes bagātības pamatelementam – čiekuram, pamatīgi apšaubot lāču, vilku, lapsu u.c.  zvēru kundzību. Tās ir šaubas arī par cilvēku, kā t.s., radības kroni.»

Kā atzīst A.Freidenfelds, šīs dziesmas iespaidā viņš pirmo reizi mūžā Jauno gadu sagaidījis pie mākslīgās eglītes, uzskatot, ka: ».. visam uz pasaules ir jābūt un jāpaliek savā vietā».

Tomēr dziesmas noskaņa nav didaktiski pamācoša, bet aicina priecāties par to, kas mums ir un, cerams, vēl būs mūžu mūžos. Protams, ja kāds tekstā grib saskatīt līdzības un cilvēku savstarpējo attiecību modeļus, to var droši darīt.

Uzmanīgākie «Radio SWH» klausītāji, iepējams, jau būs piefiksējuši šī grupas singla pirmaskaņojumus radio ēterā. Turklāt dziesmas vizuālo versiju varēja vērot arī valsts televīzijas 1.kanālā Vecgada vakarā.

Jāpiebilst, ka, sekojot senai tradīcijai, kas gan pēdējos gados tika mazliet ignorēta, paredzēts, ka grupas jaunais albums nāks klajā starptautiskajā Joku dienā, tātad 1.aprīlī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu