LNT no 1.jūnija visā Latvijā būs tikai ciparu apraidē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Otrdien telekompānija LNT galīgi vienojusies ar «Lattelecom» par pilnīgu pāriešanu uz ciparu apraidi un analogās apraides pārtraukšanu jau 1. aprīlī Rīgas apraides reģionā (70 km ap Rīgu) un 1. jūnijā – visā pārējā Latvijā.

Par to portālam «Apollo» pavēstīja LNT pārstāve Ingūna Sermole. Saskaņā ar esošo informāciju, TV5 raida ciparu formātā jau kopš decembra, LTV7 pilnībā uz ciparu formātu pāries 1.martā, bet LTV1 analogā signāla atslēgšanas grafiks būs tāds pats kā LNT.

«Ņemot vērā faktu, ka valstī šobrīd notiek pāreja uz ciparu apraidi, esam nolēmuši nekavēties ar formāta maiņu un Rīgas apraides reģionā analogo signālu izslēgt jau 1. aprīlī, bet visā pārējā Latvijā – 1. jūnija. Mums nav racionālu argumentu palikt analogajā apraidē un vienlaikus maksāt par abiem apraides veidiem. Tā kā Virszemes TV nodrošina daudz lielāku teritoriālo pārklājumu, saredzam lielāku potenciālu tieši ciparu apraidē,» norāda LNT ģenerāldirektors Andrejs Ēķis.

Pāreja uz Virszemes TV LNT nodrošinās lielāku auditorijas sasniedzamību, jo signāls pārklās 99% Latvijas teritorijas, salīdzinoši ar 55%, ko līdz šim nodrošināja analogā apraide. Līdz ar to, jaunās tehnoloģiskās inovācijas nodrošinās, ne tikai to, ka LNT saglabās savu līderpozīciju Latvijas televīziju vidū, bet sasniegs lielāku auditoriju, jo LNT varēs redzēt vietās, kur līdz šim tas nebija iespējams. Virszemes TV dod iespēju LNT kļūt ne tikai pieejamākam skatītājiem visā Latvijā, bet nodrošinās arī daudz kvalitatīvāku LNT pārraidi – nekādu švīku, sprakšķu vai sniedziņa – tā visa ir vēsture.

Saskaņā ar Nacionālās Radio un Televīzijas padomes iepriekš sniegtajiem datiem, Latvijā analogo ētera televīziju patlaban skatās ap 220 000 mājsaimniecību, kurām tuvākajos mēnešos būs jāpārslēdzas uz ciparu apraidi.

«Jau 30 000 mājsaimniecību ir atteikušās no analogās apraides un pārgājušas uz «Lattelecom» Virszemes TV, liecina jaunākie «Lattelecom» dati par iedzīvotāju aktivitāti, atsakoties no analogās uz pārslēdzoties uz ciparu TV. Saskaņā ar «Lattelecom» prognozi, līdz 1.jūnijam, kad analogo apraidi visā Latvijā jau būs pārtraukuši lielākie kanāli, no analogās uz Virszemes TV būs pārslēgušās jau aptuveni 170 000 mājsaimniecības visā Latvijā,» norāda «Lattelecom» komercdirektore Kerli Gabriloviča.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu