Vai Repšes uzvalks psiholoģiski traumē cilvēkus?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Evija Trifanova

Kopš Repše valkā savu ekstravaganto ādas uzvalku, nerimstas runas par šī tērpa atbilstību, vai neatbilstību politiķa etiķetei. Tā kā viņš plāno to nevilkt nost līdz pavasarim, tad, domājams, ka vismaz tik ilgi arī turpināsies šī apģērba gabala apspriešana.

zinas.nra.lv

Modes dizainere Agnese Narņicka, komentējot Repšes darba tērpu, pieļauj, ka negatīvās atsauksmes galvenokārt esot saistītas ar to, ka ādas materiāla gangstera stilā ieturētais uzvalks šajā ekonomiski grūtajā laikā varētu būt psiholoģiski traumējošs: «Tas uzkrītoši asociējas ar bagātību un pārlieku ārišķīgumu, kas kontrastē ar sabiedrības noskaņojumu. Es neuzskatu, ka politiķiem būtu jāģērbjas drūmāk vai pieticīgāk, tomēr viņi varētu nekaitināt tos, kuriem klājas grūti.«

Komunikācijas konsultante Igita Gausiņa-Rēķe stāsta, ka ātra un apšaubāmos ceļos gūta publicitāte politiķiem nepiestāvot, tādēļ uzkrītošs apģērbs neesot tā labākā reklāma. Ar neveiksmīgu apģērba izvēli varot zaudēt reitingus ne tikai lokālā vidē, bet arī starptautiskajā arēnā, piebilst konsultante.

Ekspertes uzskata, ka jautājums par to, vai politiķis apģērbā varot atļauties uzsvērt savu individualitāti, esot strīdīgs, tādēļ labāk modi atstāt privātās dzīves gaitām. Tomēr dizainere Agnese Narņicka atzīst, ka politikā atrodami spilgti personāži, kuri protot savu atšķirīgo stilu demonstrēt pārliecinoši. Kā piemēru Agnese min Liepājas domes deputātu Luī Fonteinu. «Ir redzams, ka viņa roķīgais vizuālais tēls saskan ar viņa pārliecību un dzīvesveidu, tāpēc negatīvas emocijas neizraisa,» stāsta Narņicka.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu