Jakānam varētu piedāvāt kāda FM departamenta vadītāja amatu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Patlaban no Valsts ieņēmuma dienesta (VID) ģenerāldirektora amata atstādinātais Dzintars Jakāns varētu tikt rotēts darbā uz Finanšu ministriju, iespējams, tādējādi viņam tiktu piedāvāts ministrijas Nodokļu politikas departamenta vadītāja amats, liecina aģentūras LETA rīcībā esoša informācija.

Jakānu uz šo amatu varētu rotēt, lai gan viņam ir arī iespēja strādāt kādā no Tautas partijas (TP) pārraudzībā esošajām ministrijām, ja TP izteiktu šādu piedāvājumu.

Finanšu ministra Einara Repšes (JL) preses pārstāvis Aleksis Jarockis aģentūrai LETA apstiprināja, ka šāda Jakāna rotācija varētu būt viena no alternatīvām. Tomēr ministrs aizvien gaidot arī Tautas partijas piedāvājumu un priekšlikumus, ka «viņi šo izcilo ierēdni vēlētos redzēt savu ministru pakļautībā esošajos resoros», jo tieši šī partija līdz šim viskrasāk iestājusies par šī ierēdņa aizstāvību un atjaunošanu civildienestā.

Patlaban Finanšu ministrijas Nodokļu politikas departamentu vada Daina Robežniece. Tomēr vienlaikus tiek norādīts, ka kopš pērnā gada nogales jau ir uzsākta arī ministrijas centrālā aparāta reforma.

Jau ziņots, ka jaunais VID vadītājs varētu būt zināms nākamās nedēļas laikā, - šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL).

Līdzšinējā VID vadītāja Jakāna lietai vēl nav pielikts punkts. Finanšu ministra ierosinājumam par Jakāna atbrīvošanu no amata bija vajadzīgs valdības vairākuma atbalsts, taču TP jau pašā sākumā pozicionējās, ka Jakānu no amata atbrīvot nedrīkst, situāciju skaidroja premjers. Pašlaik koalīcijā ir vienošanās strādāt pie rotācijas varianta.

Jaunais VID vadītājs būs zināms, kad būs skaidrība par līdzšinējo vadītāju, - visticamāk, nākamās nedēļas laikā, piebilda Dombrovskis.

Jau ziņots, koalīcijas partijas pirmdien vienojušās Jakānu rotēt uz kādu citu amatu, par kuru skaidrība būs pēc nedēļas, taču noteikti tas nebūšot darbs VID.

Finanšu ministrs Einars Repše (JL) iepriekš skaidroja, - lai rotētu Jakānu, viņš nav jāatjauno amatā. Tā kā Jakāns jau ir valsts dienestā, viņu var rotēt uz citu amatu bez atjaunošanas VID ģenerāldirektora amatā, skaidroja finanšu ministrs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu