Pauž bažas, ka pat dzērājšoferi varētu vērsties Satversmes tiesā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Saeimas deputāte Ilma Čepāne (PS), ceturtdien Saeimas sēdē debatējot par izmaiņām Administratīvo pārkāpumu kodeksā (AKP), kas paredz dubultot sodus dzērājšoferiem, pauda bažas, ka veicot izmaiņas, «kāds atkal vērsīsies Satversmes tiesā.»  

«Nedomājiet, ka es atbalstu dzērājšoferus. Vienlaikus jādomā, vai piedāvātais sods ir samērīgs. Par 100% palielināt sodu nav māksla, taču tas var radīt situāciju, ka kāds atkal vēršas Satversmes tiesā,» debatēs sacīja Čepāne.

Vienlaikus parlaments pirmajā lasījumā atbalstīja grozījumus APK, kas nosaka, ka maksimālais nauda sods par auto vadīšanu alkohola reibumā paredzēts 1000 latu līdzšinējo 500 latu vietā. Savukārt, ja alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, autovadītāja apliecību plānots atņemt uz laiku līdz četriem gadiem.

Jau Saeimas Juridiskās komisijas deputāti iepriekš pauda bažas, vai šajā ekonomiskajā situācijā sods par braukšanu dzērumā jāpalielina divkārt.

Situācijā, kad ir būtiski samazinātas policistu algas, bet autovadītājiem tiek piemēroti ar ienākumiem nesamērīgi sodi, būtiski var pieaugt arī korupcijas risks, iepriekš sacīja Čepāne.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu