Berlīnes kinofestivāla organizatori atklāj festivāla dalībnieku vārdus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

60.Berlīnes filmu festivālā, kas nākamajā mēnesī norisināsies Vācijas galvaspilsētā, tiks demonstrētas jaunas filmas ar Benu Stileru, Džuliānu Mūru, Žerāru Depardjē, Džesiku Albu un Džeimsu Franko, pavēstīja organizatori.

Festivāls sāksies 11.februārī ar ķīniešu režisora Vana Cjaņaņa darbu «Apart Together». Pirmizrādi festivālā piedzīvos arī amerikāņu neatkarīgā kino zvaigznes Noa Baumbaha jaunākais darbs «Greenberg», kurā galvenajā lomās spēlē Bens Stilers, Dženifera Džeisone Lī un Riss Ivanss. Stilers atveido kādu ņujorkieti, kas dodas uz Losandželosu pieskatīt sava jaunākā un daudz veiksmīgākā brāļa māju un pārvarēt dzīves krīzi.

Tikmēr Džuliāna Mūra kopā ar Aneti Beningu parādīsies Lizas Holodenko filmā «The Kids Are Alright» par diviem bērniem, kas nāca pasaulē mākslīgās apaugļošanas rezultātā un tagad meklē savu bioloģisko tēvu.

Provokatīvais britu režisors Maikls Vinterbotoms festivālā prezentēs savu jaunāko darbu «The Killer Inside Me» ar Džesiku Albu, Keisiju Afleku un Keitu Hadsonu galvenajās lomās. 2003.gadā Vinterbotoms ieguva Berlīnes festivāla galveno «Zelta lāča» balvu par savu dokumentālo drāmu «In This World». Viņa jaunākā filma tiks rādīta ārpuskonkursa skatē.

Arī Žerārs Depardjē parādīsies ārpuskonkursa skatē filmā «Mammuth», ko uzņēmis Benuā Delepīns.

Dokumentālās filmas «The Times of Harvey Milk» režisors Robs Epstains konkursa skatē piedalīsies ar savu jaunāko darbu «Howl», kurā Džeimss Franko spēlē bītu paaudzes amerikāņu dzejnieku Alenu Ginsbergu.

Pirmizrādi festivālā piedzīvos arī franču kinorežisora Romāna Polaņska jaunākā filma «The Ghost Writer», kas ir arī viens no konkursa darbiem. Šo filmu režisors pabeidzis, atrodoties Šveices cietumā, kā arī mājas arestā slēpošanas kūrortā Gštādē, kur viņš gaida Šveices lēmumu par izraidīšanu ASV saistībā ar 1977.gadā sākto un nepabeigto kriminālprocesu par dzimumnoziegumu. Lai arī pats režisors festivālu neapmeklēs, Berlīnē tiek gaidīts Jūens Makgregors un Pīrss Brosnans, kas filmā spēlē galvenajās lomās. Tapāt festivālā tiek gaidīts Leondardo di Kaprio ar Mārtina Skorsēzes trilleri «Shutter Island».

Festivāla balvu ieguvējus paziņos apbalvošanas ceremonijā 20.februārī, dienu pirms tā noslēguma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu