Pēc vairāku mēnešu neziņas izsludina katamarāna «Kaupo» meklēšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Katamarāna «Kaupo» komandas radinieki jau piecus mēnešus nav saņēmuši nekādas ziņas no kuģotājiem, tāpēc izsludinājuši starptautisko meklēšanu, pirmdien vēstī laikraksts «Diena».

Iespējams, katamarāns neparedzēti novirzījies no maršruta.

Katamarāns bijis ceļā no Keiptaunas uz Jaunzēlandi, ko tam vajadzēja sasniegt decembra sākumā, taču Austrālijas krasta apsardzei nekādu ziņu par to nebija, neesot saņemts arī SOS signāls, kas būtu nostrādājis, ja prāmis būtu grimis.

Mēģinājumi sazināties ar Keiptaunas krasta apsardzi bijuši neveiksmīgi. Vienīgais sazināšanās veids ar apkalpi radiniekiem esot internets.Pēc ieilgušā klusuma starptautiskās meklēšanas instancēs vērsušies katamarāna kapteiņa Aleksandra Popova radinieki.

Popovs ar «Kaupo» veic jau otro ceļojumu apkārt pasaulei. No pirmā tas atgriezās 2003.gada martā. Pašreizējais brauciens sākās 2008.gada 1.novembrī ar simbolisku nozīmi - pie Horna raga izkaisīt «Kaupo» būvētāja Valda Grenenberga-Grīnberga pelnus.

Braucienam būtu jānoslēdzas šā gada nogalē.

«Kaupo» maršruts» šoreiz bijis izvēlēts sarežģītāks - katamarāns kuģoja nevis no austrumiem uz rietumiem, bet pretējā virzienā, raksta «Diena».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu