Par medību šķirnes suņu nošaušanu – vien 200 latu sods

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Janvāra vidū ir beidzies gandrīz četrus gadus ilgušais tiesāšanās process par divu medību šķirnes suņu nošaušanu. Vainīgajiem medniekiem katram jāmaksā 200 latu soda nauda.

Valsts meža dienesta Medību daļa medību daļa informē: Administratīvā apgabaltiesa atzinusi, ka ir pierādīta abu mednieku vaina pārkāpuma izdarīšanā um uzlikts atbilstošs naudas sods.

Tiesa nolēma atstāt negrozītu Valsts meža dienesta ģenerāldirektora lēmumu par administratīvā soda piemērošanu un tika pielikts punkts lietai, kas aizsākās 2006. gada 20.maijā.

2006. gada maijā, vēlā vakara stundā, mežacūku gaides medībās nelikumīgi tika nošauti divas Rietumsibīrijas laikas. Mednieki suņu nošaušanu pamatoja ar to, ka šos medību suņus varēja uzskatīt par klaiņojošiem. Tomēr abi mednieki tajā pašā laikā ignorējuši to, ka medniekiem ir pienākums atpazīt šķirnes suņus.

Valsts meža dienesta ģenerāldirektors uzlika 200 latu sodu medniekiem Gundaram Tropam un Osvaldam Jokstam, taču tiesā tika iesniegti pieteikumi par lēmuma atcelšanu.

Tiesa tomēr atzina, ka medniekiem nebija tiesības nošaut divas Rietumsibīrijas laikas. Turklāt nav nozīmes iemeslam, kāpēc suņi atradās ārpus tiem paredzētās teritorijas, vai tam, kāda persona ir šo suņu saimnieks. Konkrētajā gadījumā abi mednieki administratīvo pārkāpumu izdarīja, atrodoties medībās un medību laikā.

Administratīvā tiesas ieskatā personai, kas saņēmusi mednieka apliecību ir jāpārzina Latvijā medībās izmantojamo medību suņu šķirnes un tā kā suņu nošaušanas brīdī nav konstatējams, ka apdraudējums bija notiekošs un reāls, tad ir pamats secināt, ka suņu nošaušana ir pārsniegusi nepieciešamās aizstāvēšanās robežas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu