Valdība lems par Jakāna rotāciju; TP ieceri plāno bloķēt

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe/LETA

Valdība otrdien lems par Valsts ieņēmuma dienesta (VID) ģenerāldirektora Dzintara Jakāna rotāciju uz Finanšu ministrijas Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora amatu, žurnālistus šodien informēja premjers Valdis Dombrovskis (JL).

Dombrovskis žurnālistiem pauda nostāju, ka tieši Tautas partijas (TP) dēļ līdz šim minētais jautājums nav atrisināts. TP arī šonedēļ esot iebildumi par rotāciju, lai arī pirms nedēļas «mēs it kā par to vienojāmies». Dombrovskis uzskata, ka Jakāna jautājums esot ticis politizēts, un tādēļ līdz šim nav rasts risinājums.

TP vienīgajai ir iebildumi pret Jakāna rotāciju, tāpēc tās ministri rīt valdības sēdē sola bloķēt šī jautājuma izskatīšanu, pēc Koalīcijas padomes sēdes žurnālistus informēja TP Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis.

Krauklis uzsvēra, ka likumīgi būtu, ja Jakāns tiktu atjaunots amatā un tikai pēc tam lemtu par viņa rotāciju, jo pretējā gadījumā viņam esot lielas iespējas uzvarēt tiesvedībā. «Jakāns ir jāatjauno darbā, un jāļauj strādāt,» sacīja Krauklis.

TP politiķis pauda bažas, vai Jakāns ar Repši spēs sastrādāties Finanšu ministrijā, ja Jakāns ar Repši nevar sastrādāties jau tagad.

Kā ziņots, finanšu ministrs Einars Repše (JL) piedāvā atstādināto VID ģenerāldirektoru Dzintaru Jakānu rotēt uz Finanšu ministrijas Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora amatu. Šis departaments ministrijā tiks izveidots uzsāktās reorganizācijas rezultātā.

Vienlaikus gan Repše uzsvēra, ka Jakāns apzināti izvairās no rotācijas piedāvājuma izskatīšanas. Pērnā gada 22.oktobrī Repše pret Jakānu ierosināja disciplinārlietu par pienākumu nepildīšanu, kā arī līdz lēmumu pieņemšanai šajā lietā ir atstādinājis amatpersonu no pienākumu pildīšanas. Saskaņā ar 26.oktobra Ministru kabineta ārkārtas sēdes lēmumu par VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju līdz Jakāna atstādināšanas termiņa beigām apstiprināta VID ģenerāldirektora pirmā vietniece Nelija Jezdakova.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu