Dienvidu tiltam draud iesaldēšana uz gadu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Krīze ietekmējusi arī dārgā Dienvidu tilta celtniecību – ar Rīgas domes pašlaik piešķirtajiem līdzekļiem varētu pietikt līdz marta vidum, raksta «Neatkarīgā».

To laikrakstam atzinis viens no būvniekiem – uzņēmuma «Rīgas tilti» ģenerāldirektors Albins Jasaitis.

Lai tilta celtniecības trešo kārtu varētu turpināt plānotajā apjomā, vajadzētu 10 miljonus latu. Šādu summu tilta būvnieki pieprasīja, taču 2010. gada budžetā piešķirti tikai 1,26 miljoni latu, informē domes Satiksmes departamenta Komunikācijas daļas vadītāja Ieva Prauliņa. Piemēram,

Satiksmes departamenta iesniegtajos aprēķinos Dienvidu tilta trešās kārtas (posms no Bauskas ielas līdz Ziepniekkalna ielai) būvniecības būvuzraudzībai un autoruzraudzībai vajadzīgi 470 000 latu, savukārt otrās kārtas būvuzraudzībai – 526 746 lati. Ja budžeta grozījumos šogad netiks paredzēti papildu līdzekļi, tad būvniecība būs jāpārtrauc līdz nākamajam gadam.

Saskaņā ar līguma nosacījumiem tiltam ar visiem pievedceļiem vajadzētu būt gatavam tikai 2012. gadā, tāpēc no šā viedokļa iekavētos darbus varētu iedzīt. Tomēr Jasaitis vērtē, ka celtniecības apturēšana izraisīs dramatiskas sekas.

Viņš skaidro, ka problēmas varētu rasties, ja pārtrauktu ūdens līmeņa pazemināšanas darbus. Tādā gadījumā būvobjekts applūstu un tur tiktu sanestas smiltis, jo celtniecības vietā ir augsts gruntsūdeņu līmenis. Viņš saka – līdz zināmai kondīcijai jāpadara jau iesāktais, lai vēlāk nevajadzētu veikt papildu darbus, piemēram, zemes atrakšanu vai armatūras tīrīšanu. Tās, protams, būs arī papildu izmaksas.

Tāpat būs jāmaksā par tilta iekonservēšanu un ar piešķirtajiem 1,26 miljoniem nepietiek, lai darbus pabeigtu vai iekonservētu objektu. Turklāt jau uzstādīto apgaismojumu, kabeļus un rievsienas varētu iekārot garnadži.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu